Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Oslávte 100. výročie Československa na festivale Made in Czechoslovakia

Autor: Oslávte 100. výročie Československa na festivale Made in Czechoslovakia
Foto: Oslávte 100. výročie Československa na festivale Made in Czechoslovakia
Uverejnené: 10. júl 2018

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) partnersky podporuje jedinečný hudobný festival Made in Czechoslovakia, ktorý sa uskutoční v sobotu 15. septembra v prírodnom kine Amfiko v Martine. Do Martina sa dopravíte vlakmi ZSSK jednoducho, pohodlne a ekologicky.

Zo západného Slovenska odporúčame využiť vlak R 603 PSS LIŠIAK (Bratislava hl. st. 08:03 – Košice 13:53), ktorý prichádza do Vrútok o 10:54. Z východu je vhodné ísť vlakom R 604 Dargov (Košice 08:07 – Bratislava hl. st. 13:57) s príchodom do Vrútok o 11:04. Cestujúci z oboch smerov prestúpia vo Vrútkach na vlak R 343 Odra (príchod 11:11, odchod 11:13), ktorý prichádza do Martina v čase 11:19, a teda si pred festivalom stihnú zájsť napríklad na obed či na obhliadku mesta.

 

Cesta zo železničnej stanice na miesto konania podujatia trvá pešo približne 15 minút

 

Na festivale vystúpia českí a slovenskí speváci, speváčky aj kapely, ktorých hity tvorili dôležitú súčasť československej hudobnej scény v 80. rokoch 20. storočia. Podujatie odštartuje o 13:00 slovenská kapela Vidiek s nezameniteľným frontmanom Jánom Kuricom. Popoludní a večer sa na pódiu postupne vystriedajú viacerí významní interpreti. Medzi prvými vystúpia popové idoly vtedajších tínedžerov – Beáta Dubasová, ktorá sa preslávila najmä hitmi Sme také, aké sme alebo Dievča z reklamy, a Robo Grigorov so svojím typickým hlasom a piesňami ako Ona je Madona či Kým ťa mám.

 

Ako posledný Slovák sa predstaví Richard Müller, priekopník elektronického popu, ktorý má na svojom konte 20 sólových albumov, desiatky prestížnych ocenení a vyše milióna predaných nosičov. Z českých speváčok sa na pódiu objavia dve divy československej pop-music – speváčka, skladateľka, textárka i klaviristka Marie Rottrová a speváčka aj herečka Helena Vondráčková, ktoré na scéne pôsobia už viac ako 50 rokov. Festival uzavrie svojím vystúpením česká pop-rocková skupina Turbo, známa svojou piesňou Chtěl jsem mít. Made in Czechoslovakia je unikátny projekt svojho druhu, aký sa dosiaľ neuskutočnil ani na Slovensku, ani v Čechách. Usporiadateľom podujatia je Kultúrna scéna Martin, ktorá sa rozhodla takouto atraktívnou formou osláviť 100. výročie založenia spoločnej Československej republiky.


Reklama

príbuzné témy

Reklama