Lesoochranárske zoskupenie VLK: ochrana prírody je nedostatočná

Autor: Lesoochranárske zoskupenie VLK: ochrana prírody je nedostatočná
Foto: Lesoochranárske zoskupenie VLK: ochrana prírody je nedostatočná
Uverejnené: 07. apríl 2013

V piatok 5. apríla sa v Martine na pešej zóne konala akcia LZ VLK, ktorej cieľom bolo informovať ľudí o aktuálnom stave ochrane lesov a chránených území. Podujatie voľne pokračovalo dvojhodinovou prednáškou na tému ochrany prírody na Slovensku.

V priebehu apríla organizuje zoskupenie VLK vo viacerých mestách slovenska informačné stánky, kde sa ľudia môžu dozvedieť viac o činnosti zoskupenia a rôznych možnostiach ochrany lesa a chránených území. Okrem informačných letákov a filmov nájdu v stánkoch ľudia aj petíciu, ktorej cieľom je zber podpisov proti organizovaniu olympijských hier v Tatrách. Zvláštnosťou je fakt, že VLK má dve verzie petície - kým prvá ponúka ľuďom možnosť udeliť svoj podpis proti výstavbe, druhá je presným opakom - zbiera podpisy za. VLK to komentuje ako možnosť transparentného prejavenia názoru. Ako sme mali možnosť vidieť na vlastné oči, petíciu za výstavbu skutočne ponúkali k podpisu, nikto ju ale nepodpísal. Zato podpisy proti výstavbe boli na niekoľkých stranách.

VLK: Fotografie znázorňujúce rôzne problémy v lesoch a chránených oblastiach

V Martine sa po ukončení prezentácie na pešej zóne konala navyše aj prednáška v Čajovni Dúšok zdravia. Viliam Bartuš, náčelník VLK Východné Karpaty predstavil činnosť zoskupenia a predostrel účastníkom prezentácie rôzne zaujímavé informácie z oblasti ochrany prírody na základe konkrétnych príkladov - neoprávnený lov zvierat, pytliactvo, porušovanie legislatívnych noriem, nepovolená činnosť na chránených územiach a podobne.

 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama