Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Spoznali sme víťazov regionálneho kola súťaže Sárova Bystrica 2018

Autor: Spoznali sme víťazov regionálneho kola súťaže Sárova Bystrica 2018
Foto: Spoznali sme víťazov regionálneho kola súťaže Sárova Bystrica 2018
Uverejnené: 15. október 2018

Sárova Bystrica je celoslovenská postupová súťaž mladých moderátorov, ktorá sa realizuje v troch základných kolách – regionálne, krajské a celoslovenské a ktorá vytvára záujemcom priestor na vlastnú prezentáciu zameranú na moderátorské a hlásateľské schopnosti.

Regionálne kolo pre turčiansky región, ktoré už tradične organizuje Turčianske kultúrne stredisko v Martine v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK, sa uskutočnilo 11. októbra 2018 v Turčianskej knižnici v Martine. Zúčastnilo sa ho 20 súťažiacich, ktorí sa predviedli v štyroch disciplínach: čítanie spravodajského textu, interpretácia reklamného textu, moderovanie bloku vlastnej relácie a rozhovor so zaujímavým hosťom. Odborná porota, ktorá pracovala v zložení: Mgr. art. Zuzana Galková, ArtD., Mgr. Eva Benčíková a Mgr. art. Tibor Kubička, hodnotila okrem iného celkový dojem, výslovnosť, prirodzenosť a presvedčivosť prejavu, schopnosť zaujať poslucháča, schopnosť zareagovať na nečakanú situáciu, neverbálny prejav a najmä kultivovanosť vyjadrovania sa. Vzhľadom na to, že jednotlivé texty si pripravovali účastníci sami, porota zohľadnila aj kreativitu pri ich tvorbe, výber tém, či schopnosť štrukturovať rozhovor alebo spravodajský blok.

 

 

Súťaž má dve kategórie - I. kategória: od 15 do 18 rokov a II. kategória: od 18 do 25 rokov. Víťazom I. kategórie s priamym postupom do krajského kola sa stal Juraj Šuňal z Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch, druhé miesto v tejto kategórii obsadila Michaela Kováčiková zo Strednej odbornej školy pedagogickej v Turčianskych Tepliciach a tretie miesto si vybojoval študent Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu Jozef Musil.

 

Víťazom II. kategórie s priamym postupom do krajského kola sa stal študent Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch Michal Kvaššay. Druhé miesto patrilo Dávidovi Bačemu z Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine ktorého porota odporučila na postup do krajského kola súťaže. O tretie miesto v tejto kategórii sa podelili Agáta Gažová zo SSŠ – Súkromného hudobno-dramatického konzervatória v Martine a Zuzana Šebová z Gymnázia Viliama Paulinyho – Tótha v Martine.

 

Turčianske kultúrne stredisko v Martine ďakuje všetkým súťažiacim za prípravu a účasť v súťaži, blahoželá víťazom a želá im veľa úspechov na krajskom kole, ktoré sa uskutoční 24. októbra 2018 o 10.00 h na Radnici mesta Žilina.

 

[widgetkit id="188" name="3776"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama