Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nové ostrovčeky pre bezpečnejšie križovatky

Autor: Nové ostrovčeky pre bezpečnejšie križovatky
Foto: Nové ostrovčeky pre bezpečnejšie križovatky
Uverejnené: 12. november 2018

6.11.2018, Žilina – Bezpečné a plynulé križovatky sú jednou z priorít Žilinskej župy. Na rôznych miestach v neprehľadných križovatkách preto v týchto dňoch vznikajú nové bezpečnostné ostrovčeky.

Bezpečnostné ostrovčeky doplnia vodorovné dopravné značenie, ktoré je často nedostačujúce, najmä v zime, keď napadne vrstva snehu. Nová úprava bude slúžiť na usmernenie dopravy. Ostrovčeky budú doplnené o zvislé dopravné značenie, vďaka čomu sa budú môcť vodiči lepšie orientovať v neprehľadných križovatkách. Žilinská župa sa tak chce vyvarovať kolíznym situáciám a dopravným nehodám a naopak chce zabezpečiť bezpečný a plynulý prejazd vozidiel týmito križovatkami.

 

Ľubeľa

 

Víťazný dodávateľ nám ponúkol technológiu betónových obrubníkov, ktoré sa lepia priamo na vozovku, bez akéhokoľvek zásahu do jej konštrukcie a pri dodržaní všetkých štandardov. Je to jednoduchšia, lacnejšia a hlavne rýchlejšia  technológia s minimálnym dopadom na jestvujúcu dopravu počas realizácie. Obrubníky sú natreté červeno-bielou reflexnou farbou pre lepšiu viditeľnosť. Všetky projekty sú schválené dopravnými policajtami ,,Prvý takýto ostrovček sme vybudovali v Zubrohlave a stretol sa s dobrou odozvou. Na tento mesiac máme naplánovaných 6 nových ostrovčekov. A tým nekončíme. Ďalšie križovatky sú v pláne už budúci rok a ak sa stihne zrealizovať súťaž, tak niečo vybudujeme ešte aj tento rok,“ povedal podpredseda ŽSK Igor Janckulík.

 

Kraľovany

 

Do konca mesiaca budú nové ostrovčeky na šiestich križovatkách v obciach Ľubeľa, Partizánska Ľupča, Benice, Moškovec Turie a Kraľovany. Celková suma šiestich ostrovčekov je približne 60-tisíc EUR s DPH vrátane prípravy a obstarania projektovej dokumentácie.

 

[widgetkit id="204" name="3823"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama