Víťazné ukončenie sezóny v Macedónsku

Autor: Víťazné ukončenie sezóny v Macedónsku
Foto: Víťazné ukončenie sezóny v Macedónsku
Uverejnené: 15. november 2018

V polovici novembra cestovali tanečníci z Deepu do Macedónska, ktoré bolo dejiskom majstrovstiev Európy v tanečnom štýle street dance show. Súčasťou podujatia bol aj Svetový pohár v disco dance a v hip hope. Pre úspešný martinský klub to bola posledná súťaž v tejto sezóne, a tanečníci ju ukončili ziskom troch zlatých, štyroch strieborných a jednej bronzovej medaily.

Poslednou reprezentačnou záležitosťou tanečníkov z Deepu a zároveň žiakov Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej boli majstrovstvá Európy v tanečnom štýle street dance show, ktorých dejiskom bola metropola Macedónska. Súčasťou šampionátu bol aj Svetový pohár v ďalších tanečných štýloch - disco dance a hip hop. Vyše 40-členná výprava tanečníkov mala pred sebou poslednú súťaž v tohtoročnej sezóne, avšak nenechala nič na náhodu čo sa týka prípravy. Juniorská street dance show formácia Carousel of time (pripravená na motív cestovania v čase) sa prebojovala do finále a získala výborné 5. miesto. Šiestu priečku obsadila aj dvojica junioriek Timea Spišáková spolu s Kristínou Bažlekovou, ktoré štartovali v disciplíne street dance show dvojíc s choreografiou Sisters love.

 

 

Jedna z najúspešnejších sezón

 

Medailová žatva prišla s nástupom disciplín v rámci Svetového pohára a Tanečný klub Deep potvrdil, že získané tituly majstra Slovenska, Európy a taktiež sveta nezískal náhodou. V detskej vekovej kategórii sa darilo sólistke Alžbete Hlavňovej, ktorá štartovala v sólo tancoch dievčat a získala striebornú medailu. V sólo tancoch chlapcov opäť úspešne obstál aj Matúš Tropp, ktorý túto sezónu vyhral snáď všetko, čo sa vyhrať dalo. Do jeho zoznamu tohtoročných úspechov v podobe zisku titulov majstra Slovenska, Európy a sveta si pripísal aj druhé tohtoročné víťazstvo na Svetovom pohári. Matúš Tropp túto sezónu tancoval vo dvojici spolu s Alžbetou Hlavňovou, a spoločnými silami vybojovali tituly majstra Slovenska, vicemajstra Európy a majstra sveta. Na Svetovom pohári v Macedónsku ukončili sezónu ďalším víťazstvom.

 

 

Na stupienok víťazov sa postavila aj detská skupina Get cha´ head in the game, ktorá získala zlaté medaily. Pre toto zoskupenie je to už druhé víťazstvo na Svetotom pohári za tento rok. Zisk medailového umiestnenia sa podaril aj juniorskej hip hop skupine Rockstar Stíz, ktorá sa nedávno stala bronzovým medailistom na majstrovstvách sveta a na Svetovom pohári vybojovala prvé miesto. V hlavnej vekovej kategórii štartovali aj tancujúce trénerky Diana Obertová a Adela Petrovičová, ktoré v disciplíne hip hop dvojíc získali strieborné medaily. „Šampionát v Macedónsku bol poslednou súťažou Deepu v tejto sezóne. Potešilo nás, že tanečníkov prišiel podporiť aj veľvyslanec Slovenska v Macedónsku pán Henrik Markuš spolu s manželkou. Sezóna bola náročná, avšak mimoriadne úspešná. Veľkú zásluhu na našich úspechoch majú nielen tanečníci. Veľké poďakovanie patrí aj trénerom, pedagógom, a taktiež rodičom podporujúcich svoje deti vo voľnočasových aktivitách,“ zhrnul vedúci Deepu Miroslav Frolo na záver.

 

[widgetkit id="206" name="3831"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama