Poklepali základný kameň novej polikliniky na Bottovej ulici

Autor: Poklepali základný kameň novej polikliniky na Bottovej ulici
Foto: Poklepali základný kameň novej polikliniky na Bottovej ulici
Uverejnené: 29. november 2018

Zástupcovia investorskej spoločnosti TRIHLAV, a. s. a prof. MUDr. Ján Danko CSc. ako dekan Jesseniovej lekárskej fakulty UK a novozvolený primátor mesta Martin, poklepali základný kameň projektu MojaPoliklinika Bottova, ktorý prinesie nový moderný štandard zdravotníckych priestorov hodných 21. storočia.

Začiatok výstavby sa očakával v poslednom kvartáli roku 2018 a to sa aj dodržalo. Tento ambiciózny projekt ponúkne pacientom 16 ambulancií a lekáreň. Dokončenie projektu je naplánované na koniec roka 2019 a ja verím, že investor to stihne podľa plánov. Budem mu držať palce,“ konštatoval profesor Ján Danko.

 

[widgetkit id="219" name="3857"]

 

Zástupca investora Ing. Michal Hedera pri tejto príležitosti poznamenal: „Sme veľmi radi, že po zdĺhavých prípravných a projektových prácach môžeme naplno rozbehnúť realizačnú fázu. Dali sme si za cieľ vybudovať polikliniku, ktorá bude hodná 21. storočia. Všetci Martinčania sa môžu tešiť na moderné klimatizované priestory ambulancií a čakární s kvalitnou vzduchotechnikou, manažmentom pacienta a infotainmentom." Ako sa často stáva, problémom pri zdravotníckych zariadeniach je doprava. „Doprava je tu horúcou témou, a preto sme dokupovali pozemok, aby sme vedeli poskytnúť väčšie množstvo parkovacích miest tak pre pacientov, ako aj lekárov. Taktiež sme realizovali dopravnú štúdiu a máme za cieľ vybudovať novú zastávku MHD,“ dodáva Hedera.

 

 

V týchto dňoch prebieha realizácia základovej dosky budúcej polikliniky. Investor si kladie za cieľ využívať predovšetkým lokálnych dodávateľov pri samotnej realizácii stavby. „MojaPoliklinika Bottova bude slúžiť nám všetkým a preto chceme aby sa na jej realizácii podieľalo čo najviac lokálnych firiem a ľudí. Berieme to ako príležitosť pomôcť mestu a jeho obyvateľom ešte pred dokončením polikliniky,“ uviedol Hedera. Samotná výstavba ja naplánovaná na 13 mesiacov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama