Mikulášska zbierka

Autor: Mikulášska zbierka
Foto: Mikulášska zbierka
Uverejnené: 12. december 2018

Študenti Jesseniovej lekárskej fakulty UK a zamestnanci Univerzitnej nemocnice Martin opäť organizovali mikulášsku zbierku. Spoločnými silami vyzbierali množstvo darčekov, knižiek, hračiek, sladkostí i oblečenia pre choré deti a deti bez domova.

Projekt inicioval Martinský klub medikov v spolupráci s Klubom detskej nádeje. Darčekové balíčky deťom priniesol svätý Mikuláš dňa 5. decembra v tradičnom sprievode čerta a anjela. Rozveselili pacientov Kliniky detí a dorastu JLF UK a UNM a zavítali aj na detskú JIS, psychiatriu, či rehabilitačné centrum. Prvotný strach z čerta najmenší prekonali vďaka prítomnosti anjelika, no najmä spravodlivého Mikuláša. Dočkal sa aj poďakovania v podobe prednesu a spevu v podaní odvážnejších jednotlivcov. Mikulášska trojica vyslaná Martinským klubom medikov zavítala opäť aj do Detského domova na Hviezdoslavovej ulici v Martine.

 

Všetci prítomní boli svedkami nesmiernej radosti pacientov ale aj personálu, ktorý sa pri tejto príležitosti skrášlil mikulášskymi čiapkami. Veríme, že mikulášska zbierka sa stane na pôde JLF UK a UNM tradičnou a že budeme môcť spoločne robiť radosť tým, ktorí sa nachádzajú v menej radostnom období svojho života.

 

Martinský klub medikov je študentská organizácia pre slovenských aj zahraničných medikov, študujúcich na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine. Dáva študentom možnosť prejaviť svoje organizačné schopnosti a v rámci jednotlivých projektov naučiť sa pracovať v kolektíve s rôznymi skupinami ľudí. Klub participuje na rozmanitých aktivitách spolu s fakultou, martinskou nemocnicou a tiež s mestom Martin. Spája študentov, ktorí sa chcú popri škole rozvíjať, vidieť svet, zažiť kopec skvelých zážitkov a spoznať nových ľudí.


Reklama

príbuzné témy

Reklama