GGB Slovakia: Podporujeme sebarealizáciu a rozvoj zamestnancov

Autor: GGB Slovakia: Podporujeme sebarealizáciu a rozvoj zamestnancov
Foto: GGB Slovakia: Podporujeme sebarealizáciu a rozvoj zamestnancov
Uverejnené: 03. september 2015

Spoločné voľnočasové aktivity sú v rámci pracovných tímov skvelým spôsobom, ako sa navzájom spoznať aj mimo pracovného prostredia. V Turci ide dobrým príkladom spoločnosť GGB Slovakia, ktorá venuje svojim zamestnancom dostatočný priestor na sebarealizáciu a podporuje ich aj počas voľnočasových športových aktivít.

Veľa zamestnancov trávi svoj voľný čas v prírode, máme radi región Turiec, najmä okolité hory. Spoločné turistické výlety boli v GGB Slovakia dlhoročnou tradíciou preto sme sa tento rok rozhodli k nim vrátiť. Plánujeme si  štvrťročné výstupy do okolitých hôr, na ktorých sú srdečne vítaní aj rodinní príslušníci,“ hovorí HR špecialistka Alžbeta Gažová z GGB Slovakia. Na jesenný výstup si zamestnanci zvolili trasu zo Strečna cez Chatu pod Suchým na Chatu pod Magurou a vo februári ako zimný výstup  prechod z Kuneradu cez Martinské hole do Martina.

 

Medzi kolegami máme aj aktívnych športovcov. Vytvorili si dokonca vlastný hokejbalový klub - HbK Spartak PríVal. Jeho meno je odvodené z názvov obcí Príbovce a Valča, kde bývajú viacerí hráči tímu, ktorí sú zároveň zamestnancami GGB,“ približuje Alžbeta Gažová. Tím sa môže pochváliť krásnym 1. miestom v Turčianskej hokejbalovej lige (THL), čím si vybojovali postup do Martinskej hokejbalovej Extraligy. Keďže sa chcú udržať vo forme, trénujú každú stredu o pol siedmej večer v Sokolovni v Martine. Radi privítajú medzi seba aj nové posily.

 

Mnohí zamestnanci sa pravidelne stretávajú s cieľom zahrať si spoločne neklubový hokej či florbal, nájdete však medzi nimi aj viacerých nadšencov behu. Majú za sebou už niekoľko spoločných pretekov. „V roku 2018 sa tím našich bežcov zúčastnil preteku Od Tatier k Dunaju. Bol to pre všetkých silný zážitok a zároveň aj skvelý spôsob ako utužiť vzťahy v kolektíve a lepšie sa spoznať. V októbri si dokonca niektorí odbehli polmaratón v Košiciach,“ dodáva A. Gažová.

 

 

Zážitky z týchto podujatí motivujú aj ďalších zamestnancov, ktorí sa postupne pridávajú. Beh je jedným z najlepších spôsobov, ako zrelaxovať a vyčistiť si hlavu po náročnom pracovnom dni. „Keď som zvládla Od Tatier k Dunaju, už zvládnem všetko. To si hovorím v každej blbej situácii.“(Kika) „Siahli sme si až na svoje dno. Ale výsledok stál za to. Perfektná tímová práca a ešte  lepší kouči a šoféri v jednom.“ (Ajka) „Super akcia, super ľudia, jeden za všetkých, všetci za jedného aj cez bolesť ale s úsmevom. Niečo čo ešte dlho vyživuje šťastím vaše bunky.“ (Natália)

 

Pre nežnejšie pohlavie je obľúbenou činnosťou vo voľnom čase najmä tenis, fitnes tréningy a joga. Medzi zamestnancami GGB nájdete aj profesionálnu inštruktorku jogy. Ak sa o joga tému zaujímate, rozhodne si lajknite jej stránku na Facebooku, pridať sa na jej hodiny môžete každý pondelok a stredu o 18.00 v Pegafun-e.

 

Každoročnou tradíciou v GGB je aj Strelecký deň, počas ktorého si môžu nadšenci zbraní vyskúšať streľbu nielen z luku, ale aj z rôznych iných zbraní pod dohľadom oprávnených osôb. „Zaujímavosťou je, že riaditeľ GGB Slovakia vedie lukostrelecký klub ARQUITIS v Blatnici, ktorý vznikol v roku 2013. Jedným z cieľov klubu  je rozvoj lukostreľby v regióne Turca,“ vysvetľuje Alžbeta Gažová. V klube sa stretávajú ľudia rôzneho veku a profesií, ktorých spája spoločná záľuba a radosť z pobytu v prírode a na čerstvom vzduchu. Lukostreľba pomáha rozvíjať nielen fyzickú a psychickú kondíciu, ale je aj výbornou možnosťou na relax. Viac informácií o klube ARQUITIS a ich tréningoch nájdete na www.arquitis.sk.

 

[widgetkit id="247" name="3941"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama