Na športových hrách sa streli hendikepované deti z celého Slovenska

Autor: Na športových hrách sa streli hendikepované deti z celého Slovenska
Foto: Na športových hrách sa streli hendikepované deti z celého Slovenska
Uverejnené: 07. apríl 2017

Vo Valčianskej doline sa v sobotu 25. mája uskutočnil druhý ročník športových hier zameraných na  hendikepované deti ktorý pripravila NADÁCIA AGEL. Cieľom športového dňa bolo, aby sme ponúkli príležitosť zábavne stráviť čas a nadviazať nové vzťahy a kamarátstva. Detských  športovcov mal priviesť k tomu, že sa sami budú chcieť zdokonaľovať  po stránke fyziologickej, motorickej, koordinačnej a emocionálnej.

V tomto ročníku boli pre účastníkov pripravené jazdy na handbiku, streľba na terč, prekážková dráha, floorball, minifutbal a člnkovanie. Súčasťou sprievodného programu boli ukážky canisterapie, vozenie na koníkoch, nácvik prvej pomoci, sokoliarska show, pripravené boli tiež skákací hrad a trampolíny. 

 

NADÁCIA AGEL dlhodobo podporuje všetky aktivity vedúce k zdravému životnému štýlu a pomáha predovšetkým zdravotne znevýhodneným deťom. K jej základným aktivitám patrí adresná intervencia, humanitná pomoc a zameranie sa na  pohybové aktivity pre deti. ,,Považujeme za dôležité podchytiť malých športovcov už v útlom veku a položiť tak základy pre ich rozvoj a nadviazanie nových vzťahov. Sme radi, že túto možnosť dostávajú i deti z detských domovov, a to rôzneho veku. Športové aktivity sú základom pre budovanie pohybových zručností, rozvíjajú vytrvalosť a zodpovedný prístup. Snažíme sa, aby sme dokázali aj takýmto spôsobom pomôcť k rozvoju jednotlivých zručností a schopností deti učiť sa tímovej spolupráci, trpezlivosti a empatii,“ uviedla Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka správnej rady NADÁCIE AGEL.

 

 

Podujatie je u detí obľúbené, počas súťaží a vo voľnom čase nadväzujú priateľstvá, v mnohých chvíľach sa ukáže húževnatosť a chuť zdolávať prekážky. Dôležitejšia ako výhra je však  samotná účasť detí, pretože práve príprava a odhodlanie hovoria  o cieľavedomosti a súťaživosti,“ dodala Ing. Ivana Janzová, správkyňa NADÁCIE AGEL.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama