Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Pozvánka do Múzea slovenskej dediny: Dnes tovariš, zajtra majster

Autor: Pozvánka do Múzea slovenskej dediny: Dnes tovariš, zajtra majster
Foto: Pozvánka do Múzea slovenskej dediny: Dnes tovariš, zajtra majster

Od tovariša k majstrovi je dlhá, no nie neprekonateľná cesta. Presvedčia Vás o tom študenti stredných škôl z blízkeho okolia na podujatí Dnes tovariš, zajtra majster. V Múzeu slovenskej dediny sa podujatie uskutoční v nedeľu 9. júna 2019 ako súčasť 35. ročníka Turčianskych slávností folklóru.

Svoju šikovnosť Vám predvedú „tovariši“ – študenti Školy úžitkového výtvarníctva v Ružomberku. Pod ich vedením sa budete môcť priučiť tkaniu na kartičkách – „karetkovaniu“, zdobeniu drevených zvieratiek vypaľovaním a tlači na textil ručnými formami. Vidieť budete môcť aj niekoľko ukážok prác študentov – napr. čepce či odevné súčasti vyhotovené pomocou tradičných textilných techník.

 

O ukážky umeleckého a remeselného spracovania kovov sa postarajú študenti Strednej odbornej školy strojníckej v Kysuckom Novom Meste. Stredná odborná škola pedagogická Turčianske Teplice obohatí nedeľný program o maľbu na textil, zhotovenie maňušiek na bábkové divadlo a tvorivú dielňu pre detských návštevníkov. Pripravené budú aj ukážky ostrenia nožov na ručnom kamennom „brúse“ či mokré i suché plstenie ovčej vlny.

 

Podujatie Dnes tovariš, zajtra majster je súčasťou Turčianskych slávností folklóru, ktoré organizuje Turčianske kultúrne stredisko spolu so Slovenským národným múzeom v Martine. Hlavný program sa uskutoční v nedeľu 9. 6. 2019 v Múzeu slovenskej dediny. V programe Turčianskych slávností folklóru vystúpia detské folklórne súbory, folklórne skupiny a súbory, ľudové hudby, spevácke skupiny a sólisti inštrumentalisti z Turca a ich hostia. Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama