Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

SZUŠ M. Haľamovej má úspešných klaviristov

Autor: SZUŠ M. Haľamovej má úspešných klaviristov
Foto: SZUŠ M. Haľamovej má úspešných klaviristov
Uverejnené: 06. september 2014

V polovici mája sa v Sládkovičove konal piaty ročník súťažnej klavírnej prehliadky. Súťažilo sa v šiestich vekových kategóriách od 5 do 15 rokov a svoje umenie tu prezentovalo 82 žiakov z celého Slovenska. Zo všetkých prihlásených klaviristov bolo vyhlásených v každej kategórii 6 najlepších žiakov, ktorí sa na konci súťaže predstavili na záverečnom koncerte.

Jedným z víťazov bol aj Samuel Móric, žiak Súkromnej základnej umeleckej školy Maše Haľamovej v Martine. Uspel v poslednej šiestej vekovej kategórii, keď sa predstavil s dvomi náročnými skladbami - Fantázia Impromtu od F. Chopina a skladbou Bugattistep od J. Ježka. Samuel Móric študuje klavírnu hru už desiaty rok a pracuje pod vedením Mgr. Aleny Glonekovej.

 

Spomínanej klavírnej prehliadky sa zúčastnila aj Lenka Mokrá, ktorá je tiež žiačkou SZUŠ M. Haľamovej. Lenka predstavila v piatej vekovej kategórii skladbu Romanza od P. I. Čajkovského a skladbu Memory od L. A. Webera. Porota jej výkon ocenila zlatým pásmom. Zdenka Mokrá sa venuje klavíru už 8 rokov opäť pod vedením Mgr. Aleny Glonekovej.


Reklama

príbuzné témy

Reklama