Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Piate pokračovanie misijnej služby na Ukrajine

Autor: Piate pokračovanie misijnej služby na Ukrajine
Foto: Piate pokračovanie misijnej služby na Ukrajine
Uverejnené: 17. apríl 2013

Biblická škola v Martine, Evanjelická spojená škola a Evanjelický a.v. cirkevný zbor v Martine sa už po piaty krát spájajú, aby vytvorili misijný a prípravný tím pre misiu na Ukrajine. „Naším cieľom je slúžiť deťom vo veku od 4-13 rokov a prostredníctvom biblického tábora realizovaného v angličtine ich viesť k poznaniu základných morálnych a kresťanských hodnôt a ich aplikácii v každodennom živote.“ povedala zborový farár Milan Kubík.

Počas uplynulých misijných ciest sa kresťansko-anglického tábora zúčastnilo viac ako 150 detí. Zapojených bolo viac ako 35 dobrovoľníkov zo Slovenska a Ukrajiny, ktorí dnes tvoria stabilné jadro pri prípravách aj samotnej realizácii misie na Ukrajine. „Už dnes sa teším, ako sa všetci opäť stretneme a budeme pokračovať v službe tamojším deťom a v prehlbovaní priateľstiev s ich rodičmi a príbuznými.“ povedala Slávka Drahošová, z ktorej rozprávania je zrejmé, že jej misijná služba prirástla k srdcu.

Ukrajinské deti, tak ako celá spoločnosť sú ešte stále silno poznačené negatívnym dedičstvom socializmu, po ktorom ostali zdecimované nielen morálne hodnoty, ale aj rodiny a ekonomika krajiny. To sa prejavuje v podobe súčasnej vysokej nezamestnanosti a alkoholizmu. Aj preto je jedným z cieľov našej služby pomôcť Luteránskemu ukrajinskému zboru v Petrodoline v jeho snahe o evanjelizáciu svojho okolia – hlavne miestnej mládeže. Aj tento rok vycestuje počas druhého júlového týždňa na Ukrajinu deväťčlenný tím dobrovoľníkov z Martina.

Realizácia tejto, v rámci Slovenska jedinečnej misijnej aktivity, je možná aj vďaka finančnej  podpore sponzorov medzi ktorých patria: podpredseda NR SR Ján Figeľ, MUDr.Miroslav Mikolášik - poslanec Európskeho parlamentu, firma V-Elektra Slovakia, stavebná firma KDK, Turvod, Matica slovenská, Restaurant/Cafe Frito, čerpacia stanica OMV Martin Robotnícka a Košťany nad Turcom a primátor mesta Martin Mgr.art Andrej Hrnčiar. Aj vy môžete podať pomocnú ruku k tomu, aby sa tohtoročný tábor mohol uskutočniť. Preto Vás aj touto cestou pozývame k modlitebnej a materiálno-finančnej podpore tohto projektu, bez ktorej by jeho realizácia nebola možná. Vopred ďakujeme za každú formu Vašej podpory.  

Zborové číslo účtu pre podporu misie na Ukrajine: 2620027203/1100, VS: 5

Viac info o misii nájdete na webe zboru: http://www.ecavmt.sk/web/zbor/17/252/0/193
Facebook: https://www.facebook.com/groups/418769458135215/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vt0FMWgRAEI

Autor: Mgr.Dušan Haško, koordinátor misijnej služby Ukrajina © Autorské práva sú vyhradené

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama