Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Univerzitná nemocnica Martin získala prestížne medzinárodné ocenenie

Autor: Univerzitná nemocnica Martin získala prestížne medzinárodné ocenenie
Foto: Univerzitná nemocnica Martin získala prestížne medzinárodné ocenenie
Uverejnené: 24. júl 2019

V celosvetovom meradle každých 30 minút umiera na cievnu mozgovú príhodu pacient, ktorého bolo možno zachrániť, alebo sa stáva trvale postihnutým, pretože bol liečený v nesprávnej nemocnici. Európska organizácia pre liečbu cievnych mozgových príhod (ESO) už niekoľko rokov vyvíja iniciatívu na zlepšenie tejto situácie.

Neurologická klinika Univerzitnej nemocnice Martin si v stredu 31. júla 2019 od Európskej organizácie pre liečbu cievnych mozgových príhod prevzala tri zlaté ceny ESO Angeles Awards. Toto ocenenie sa každoročne udeľuje nemocniciam po celom svete za diagnostiku a liečbu akútnej cievnej mozgovej príhody. „Pre našu nemocnicu je táto cena veľkým zadosťučinením. Je to ocenenie zdravotníkov, ale aj iných pracovníkov, ktorí sa podieľajú na poskytovaní zdravotnej starostlivosti pacientom s náhlou mozgovou príhodou. Tá práca je veľmi náročná, pretože pri nej ide doslova o minúty, na ktorých závisí život pacienta ako aj kvalita života po nej,“  povedal pri príležitosti odovzdania ocenenia doc. MUDr. Dalibor Murgaš, PhD., medicínsky riaditeľ UNM.

 

Podľa MUDr. Vladimíra Nosáľa, PhD. z neurologickej kliniky UNM ocenenie predstavuje uznanie schopnosti pracoviska adekvátne manažovať pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou a zároveň uznanie práce celého tímu neurologického oddelenia Univerzitnej nemocnice Martin. „Ocenenie je pre nás zároveň výzvou, aby sme sa do budúcna neustále zlepšovali, aby poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre takto vážne postihnutých pacientov naďalej napredovalo,“ uviedol MUDr. Nosáľ. Na starostlivosti o pacientov s cievnou mozgovou príhodou sa v martinskej nemocnici okrem špecialistov z oblasti neurológie podieľajú aj oddelenie urgentného príjmu či rádiologická klinika. „Ktorá mám pomáha s diagnostikou prostredníctvom magnetickej rezonancie a CT - prístroja. V neposlednej rade je to aj spolupráca s oddelením  invazívnej rádiológie, ktoré významnou mierou prispieva k samotnej liečbe pacientov s náhlou cievnou mozgovou príhodou,“ dodáva MUDr. Nosáľ.

 

Martinská nemocnica sa snaží neustále zlepšovať vo všetkých oblastiach a cerebrovaskulárny program je jednou z jej hlavných priorít. „Veľmi intenzívne na ňom pracujeme. Posledné dva roky sme tomu venovali extrémnu pozornosť aj mimoriadne prostriedky. Doplnili sme personálne tieto pracoviská a momentálne pracujeme na technickom a prístrojovom vybavení. Budujeme nové oddelenie JIS, ktoré by sme chceli sprevádzkovať začiatkom budúceho roka,“ doplnil medicínsky riaditeľ nemocnice doc. MUDr. Dalibor Murgaš.


Reklama

príbuzné témy

Reklama