Prichádza výzva ministerstva na rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie

Autor: Prichádza výzva ministerstva na rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie
Foto: Prichádza výzva ministerstva na rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie
Uverejnené: 01. august 2019

Dnes bola vyhlásená výzva na žiadosti o príspevok na rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie. Od vyhlásenia výzvy majú záujemcovia mesiac na prípravu žiadostí o príspevok vo výške 8 000 eur. Žiadosti bude možné podávať elektronicky od 2. septembra 2019. V prvom kole môže príspevok získať 500 vlastníkov nových rodinných domov s takmer nulovou potrebou energie. V prípade zvýšeného záujmu občanov je ministerstvo pripravené vyhlásiť aj ďalšiu výzvu ešte v roku 2019.

„Týmto príspevkom chceme motivovať občanov, aby svoje rodinné domy stavali v štandarde zodpovedajúcom budovám s takmer nulovou potrebou energie. Je v záujme štátu a celej spoločnosti míňať na prevádzku budov čo najmenej energií. Verím, že o príspevok bude záujem“, povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek.

 

Elektronický formulár žiadosti bude dostupný od 2. septembra 2019 na webovom portáli www.zatepluj.sk v časti „Podanie žiadosti, Nové rodinné domy s takmer nulovou potrebou energie“. Termín ukončenia podávania žiadostí je do 31. októbra 2019. Príspevok na rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie je možné poskytnúť na nové rodinné domy s podlahovou plochou do 200 m2, na ktoré bolo vydané právoplatné kolaudačné rozhodnutie po 31. decembri 2014. Rodinný dom musí spĺňať požiadavky na energetickú hospodárnosť budov pre budovy s takmer nulovou potrebou energie. Všetky podmienky, ako aj návod na podávanie žiadostí verejnosť nájde na www.zatepluj.sk.


Reklama

príbuzné témy

Reklama