Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Spoločnosť Trim Leader podporí niekoľko miestnych projektov

Autor: Spoločnosť Trim Leader podporí niekoľko miestnych projektov
Foto: Spoločnosť Trim Leader podporí niekoľko miestnych projektov
Uverejnené: 07. august 2019

Spoločnosť Trim Leader sa aj tento rok rozhodla pomôcť regiónu, v ktorom pôsobí. Prostredníctvom nápadov svojich zamestnancov a finančných prostriedkov z programu materskej spoločnosti SVETLO ADIENTU pomôže viacerým projektom, obciam, združeniam či neziskovým organizáciám. S realizáciou niektorých sa pritom už začalo. Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom – Turiec (SPOSA-Turiec) sa ako prvá môže tešiť z detského ihriska pre ich miestnu škôlku.

Ako uviedla Iveta Bujňáková, predsedníčka združenia: „Hlavným dôvodom tvorby detského ihriska pri rodinnom centre je fakt, že množstvo rodičov detí s autizmom nenavštevuje verejné priestranstvá z obavy z reakcie svojho dieťaťa v nepredvídateľných situáciách. Rodiny sa cítia izolovane, nemajú veľa príležitostí k socializácii, oddychu v exteriéri. Práve dobudovanie exteriérového ihriska zabezpečí aktívne trávenie voľného času so zapojením celých rodín a vytvoríme priestor pre socializáciu aj s väčšinovou spoločnosťou. Zároveň podporíme športového ducha a fyzickú kondíciu, ktorá je u našich detí mnohokrát veľmi slabá. Ihrisko bude samozrejme slúžiť aj autistickým deťom zo škôlky Sposáčik. Je predpoklad, že počet detí bude každým rokom narastať a takéto ihrisko s uzamykateľnou bránkou, je skvelým priestorom na bezpečné trávenie vychádzok a športových aktivít.“

 

 

Dobrý pocit z pomoci a podpory miestnych projektov je však aj na strane spoločnosti. „Sme radi, že pracujeme v spoločnosti, ktorá sa aktívne venuje podpore regiónov, v ktorých pôsobí. Najmä ak ide o podporu oblastí, ktoré si zaslúžia celospoločenskú pozornosť,“ reagoval riaditeľ spoločnosti Trim Leader, Peter Chytil.

 

Podľa slov predsedníčky Sposa Turiec, realizácia projektu prebehla bez akýchkoľvek problémov. Ústretové jednanie zo strany Trim Leader, ale aj zo strany dodávateľov detského ihriska tento celý proces ešte uľahčila. „Sme  preto veľmi vďační, že existujú takéto firmy, podporujúce sociálne a zdravotne oslabených ľudí a nesmierne si vážime túto pomoc!“ 

 

[widgetkit id="265" name="4128"]

 

Tento projekt však zďaleka nie je jediný, ktorý spoločnosť Trim Leader podporí

 

Už v auguste pomôže Dobrému Pastierovi v Kláštore pod Znievom vymaľovať jeho spoločenské priestory a do konca roka stihne pomôcť aj obci Blatnica s vybudovaním športovo-oddychovej zóny pre deti a mládež, detskému domovu v Necpaloch s ihriskom, obci Belá-Dulice s dobudovaním verejných priestranstiev pre deti. Pomôže aj Folklórnemu súboru Prameň z Dubového so zakúpením mikrofónov. Futbalovému klubu v Slovenskom Pravne finančne prispeje na nákup tréningových súprav pre deti. V neposlednom rade spoločnosť prispeje obci Žabokreky na vybudovanie a súčasne opravu už existujúceho oplotenia športového ihriska v obci.

 

Spoločnosť okrem finančného príspevku pomôže aj prostredníctvom svojich zamestnancov. Tí sa tiež rozhodli priložiť ruku k dielu a pomôcť prišli aj osobne. Je preto možné, že už počas leta ich stretnete niekde vo vyššie spomínaných obciach či združeniach. Ak by ste sa k nim chceli pridať, neváhajte - vašu pomocnú ruku uvítajú a ocenia minimálne úsmevom či pekným slovom.


Reklama

príbuzné témy

Reklama