Kia Motors Slovakia navštívila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová

Autor: Kia Motors Slovakia navštívila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová
Foto: Kia Motors Slovakia navštívila prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová
Uverejnené: 06. december 2018

Teplička  nad Váhom, 15. august 2019 - V rámci svojej návštevy žilinského regiónu navštívila prezidentka SR Zuzana Čaputová výrobný závod Kia Motors Slovakia. Bol to vôbec prvý výrobný závod, ktorý vo svojom funkčnom období navštívila.

Počas svojej návštevy sa stretla s najvyšším vedením spoločnosti, prezrela si výrobné priestory karosárne a montáže. Mimo iného sa oboznámila tiež s výrobou a vlastnosťami nového modelu XCeed, ktorého hromadná výroba začala len niekoľko dní pred samotnou návštevou pani prezidentky.

 

 

Pani prezidentka v krátkom brífingu s novinármi na konci návštevy Kia Motors Slovakia vysoko ocenila profesionalitu a kvalitu zamestnancov našej spoločnosti: „Jedným z najväčších problémov v tomto regióne je infraštruktúra, ktorá nie je dobudovaná. Aj s predstaviteľmi Kia Motors Slovakia sme sa rozprávali o tom, že roky nedobudované diaľnice sú problémom aj z hľadiska podnikania. Je to výzva, ktorú je potrebné naplniť,“ povedala Zuzana Čaputová a k téme vyjadrila sa aj k Brexitu.

 

 

Vieme, že Veľká Británia je jedným z najväčších exportných trhov pre naše automobilky. A ak dôjde k Brexitu bez dohody, tak to s najväčšou pravdepodobnosťou bude mať dopad aj na našu automobilovú produkciu.“ Prezident spoločnosti Kyong-Jae Lee vysoko ocenil návštevu pani prezidentky: „Sme veľmi radi, že pani prezidentka prišla do nášho regiónu a náš výrobný závod bol prvým, ktorý navštívila, spomedzi všetkých automobilových fabrík na Slovensku.

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama