Milan Lechan privítal jar v Turčianskej knižnici

Autor: Milan Lechan privítal jar v Turčianskej knižnici
Foto: Milan Lechan privítal jar v Turčianskej knižnici
Uverejnené: 21. apríl 2013

47. ročník Slovesnej jari, tradičného festivalu literatúry, knižnej kultúry a umeleckého slova začal Jarnou školou humoru s Milanom Lechanom v Turčianskej knižnici. Podujatie sa nieslo v príjemnej atmosfére plnej humoru i recesie. Spisovateľ a humorista Milan Lechan zároveň v tomto roku oslavuje svoje jubilejné sedemdesiate narodeniny a na stretnutie ho prišlo podporiť viacero priateľov, bývalých kolegov a hostí.

Celým podujatím sa niesla symbolická i reálna slnečná jarná atmosféra. Milan Lechan sa narodil 16. marca 1943 v Michalovciach, má troch synov a v súčasnosti žije a tvorí v Martine. V literárnej tvorbe sa sústreďuje na písanie poézie a krátkych humoristicko-satirických foriem, aforizmov, sentencií a epigramov. Jeho tvorba je známa predovšetkým vďaka svojráznemu humoru, ktorý prekvapí a pobaví zároveň.

Autor pôsobil ako tlačový redaktor vydavateľstva Osveta v Martine a od roku 1996 až do súčasnosti pracuje v Knižnom centre v Žiline. Jeho humor nájdeme vo viacerých periodikách aj Slovenskom rozhlase. K príležitosti jubilejných sedemdesiatych narodenín vydala Turčianska knižnica bibliografiu autora, ktorú zostavila Mgr. Bibiana Paniaková Melišová. Milan Lechan a hostia spomínali na zaujímavé zážitky, doplnené o vtipné situácie zo života a rôznych stretnutí so známymi osobnosťami kultúrneho, spoločenského i politického prostredia.

Ing. Ľudovít Košalko spomína na kolkársky turnaj, kde sa zúčastnil aj Milan Lechan

 

Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama