Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Výstava psov prilákala do Mošoviec stovky návštevníkov

Autor: Výstava psov prilákala do Mošoviec stovky návštevníkov
Foto: Výstava psov prilákala do Mošoviec stovky návštevníkov
Uverejnené: 21. apríl 2013

V sobotu 20. apríla sa v autocampingu Drienok v Mošovciach konala výstava severských a japonských psov. Organizáciu podujatia zabezpečil Slovenský klub severských a japonských plemien. Podujatie pripravuje klub už od roku 2001. O sprievodný program sa postaral aj športový klub Severan z Jakloviec, ktorý pripravil súťaž Weight pulling (ťahanie záťaže na vozíku) a prekážkovú trať - Agility. Na podujatí sme mali možnosť vidieť plemená ako Sibírsky husky, Aljašský malamut, Shiba, Grónsky pes a iné.

Výstavu navštevujú pravidelne majitelia psov zo Slovenska, Poľska, Českej republiky, Maďarska, ba dokonca prišiel aj jeden Luxemburčan, v súčasnosti žijúci na Slovensku. Kategória Weight pulling začínala ťahaním vozíka s 350kg a postupne sa zvyšovala až nad 900kg, pričom hranica ťahania takéhoto bremena psom sa nedá presne určiť, no dá sa dostať až na hranicu dvoch ton. Výhercom sa stal pán Zoričák so svojím psíkom Derikom, ktorý potiahol váhu 1350 kg za čas 12 sekúnd (pes vážil 38,02 kg). Tieto súťaže sa konali aj pred niekoľkými desiatkami rokov na Aljaške, kde chovatelia psov organizovali podobné aktivity.

Mladších návštevníkov výstavy zaujala predovšetkým súťaž Agility, v ktorej pes pod vedením psovoda prekonáva určené prekážky na trati (parkúre) za čo najrýchlejší čas a s najmenším počtom trestných bodov na prekážkach. Tu bolo viacero kategórii, pričom najpopulárnejšou z nich boli šteniatka. Niektoré psíky mali trochu trému (foto nižšie) a preto si cestu prekážkami prešli pomaličky aj z opačného konca :)

Alebo oddychovali a pozorovali svojich kamarátov...

Autor: Matej Bórik, foto: Viktor Čech © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama