Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Nové dielne, špecializovaná učebňa i workoutové ihrisko

Autor: Nové dielne, špecializovaná učebňa i workoutové ihrisko
Foto: Nové dielne, špecializovaná učebňa i workoutové ihrisko
Uverejnené: 08. november 2019

7.11.2019, Žilina – V piatok 8. novembra boli slávnostne otvorené nové dielne a autodielňa na Strednej odbornej školy polytechnickej v Ružomberku. Workoutové ihrisko a špecializovaná učebňa na meranie strojárskych súčiastok sú novinkou pre študentov Spojenej školy v Martine.

Vyučovanie telesnej a športovej výchovy na Spojenej škole v Martine sa stane zábavnejšie a pestrejšie o nový druh cvičenia na náradiach. Hrazdy, rebríky, lavičky či bradlo sú súčasťou moderného street-workoutového ihriska, ktoré bolo podporené Žilinským samosprávnym krajom v rámci projektu „Vráťme šport do škôl.“ Na jeho slávnostnom otvorení sa zúčastnila aj županka Erika Jurinová. ,,Som rada, že sme mohli podporiť vybudovanie nového športoviska pre mládež. Vytvoril sa nám tu moderný priestor, ktorým škola ukázala, že drží krok s dobou. Verím, že workoutové ihrisko poteší súčasných študentov školy a tých nerozhodnutých priláka,“ dodala.

 

[widgetkit id="277" name="4216a"]

 

Kvalitu vzdelávania martinských študentov zlepší aj nová špecializovaná učebňa strojárskej metrológie s 3D meraním.  Nájdu v nej manuálny súradnicový merací prístroj, ktorý zvláda širokú škálu meracích aplikácií. Pomocou dotykovej sondy budú môcť merať a vyhodnocovať rozmerovú aj geometrickú presnosť strojárskych súčiastok. ,,Zavedením takejto sofistikovanej technológie do vyučovacieho procesu žiaci získajú praktické zručnosti v oblasti súradnicovej metrológie. Celý proces výučby sa tým výrazne skvalitní,“ dodal riaditeľ Spojenej školy v Martine Jozef Zanovit. Špecializovaná učebňa bola zriadená s finančnou podporou Nadácie KIA Motors Slovakia.

 

[widgetkit id="278" name="4216b"]

 

Novotou dýchajú aj dielne na Strednej odbornej škole polytechnickej v Ružomberku, ktoré prešli výraznou premenou. Predchádzajúci stav budovy dielní bol nevyhovujúci. ,,Bolo potrebné vymeniť a opraviť takmer všetko. Práce trvali približne 17 mesiacov, počas ktorých sa zrekonštruovala kompletne celá budova – vymenil sa obvodový plášť, strecha, spravili sa nové okná, rozvody a zateplenie,“ dodala županka.

 

Do nových dielní škola presťahovala stroje z priestorov Mondi SCP, ktoré do ukončenia rekonštrukcie slúžili pre potreby praktického vyučovania. Úplné nová je aj autodielňa. Tú pôvodnú zničil v januári tohto roku mohutný požiar. Poškodenie bolo tak rozsiahle, že ju škola musela zbúrať a postaviť náhradu. Prví automechanici v nej začali praxovať začiatkom novembra. Zrekonštruované i nové priestory boli slávnostne otvorené pri príležitosti 70-tého výročia školy. Oprava dielní s vybudovaním novej autodielne stála viac ako 800-tisíc eur.


Reklama

príbuzné témy

Reklama