Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Jozef Šimeček vybojoval na Majstrovstvách Európy v ROB zlatú medailu

Autor: Jozef Šimeček vybojoval na Majstrovstvách Európy v ROB zlatú medailu
Foto: Jozef Šimeček vybojoval na Majstrovstvách Európy v ROB zlatú medailu
Uverejnené: 11. november 2019

V dňoch 2.-8. septembra 2019 sa v lyžiarskom stredisku v Slovinskej Rogli, 1 500 m. n. m. odohrali Majstrovstvá Európy v Rádiovom orientačnom behu juniorov a dospelých. V slovenskej reprezentácii boli aj členovia klubu ROB Medik Martin, ktorí sú zároveň študentmi Gymnázia Jozefa Lettricha a členmi Junior klubu.

Boli to Jozef Šimeček, vedúci Ústavu telesnej výchovy JLF UK, Anna Šimečková, Barbora Šimečková, Tomáš Jurčík, Michal Nosáľ, Matej Budiský. Zastúpenie mali aj juniorky Katka Cuninková a Sophia Lilgová. Pre niektorých to bola prvá skúsenosť, niektorí už podobnú atmosféru zažili minulý rok na MS v Kórei. Môžeme však byť na nich hrdí, pretože sa im aj tentoraz podarilo získať v silnej konkurencii hlavne ruských, ukrajinských a českých pretekárov cenné kovy.

 

Motiváciou a vzorom im boli tréneri manželia Šimečkovci, ktorí ich k tomuto športu priviedli a trénujú ich na klubovej a reprezentačnej úrovni a taktiež súťažili. Tréner Jozef Šimeček získal v šprinte zlato. Tomáš Jurčík nechcel zaostať a v klasike na 144 MHz získal striebro. Spolu s Michalom Nosáľom a Matejom Budiským sa tak pričinili o výborné strieborné umiestnenie v súťaži družstiev. Zahanbiť sa nenechala ani trénerka a v svojich silných disciplínach šprint a klasika na 3,5 MHz vybojovala bronzové medaily. Barbora Šimečková skončila v šprinte len sekundu za medailovým umiestnením. V družstvách v elitnej kategórií žien dala základ pre dve bronzové medaile.

 

 

Ale prečo hovoríme súčasne o ME aj MS? Pretože mladší ROBkári začínali letné prázdniny práve účasťou na Majstrovstvách sveta žiakov v ukrajinskom meste Vinitsia. Michal Nosáľ, Matej Budiský, Vratko Pravňan a Tomáš Jurčík súťažili v kategórii M16, teda najstarších chlapcov. Zastúpenie sme mali aj v dievčenskej kategórii D14 vďaka Kataríne Cuninkovej a Adriane Kurucovej. Aj na týchto majstrovstvách sme si tak mohli zaspievať slovenskú hymnu vďaka Tomášovi Jurčíkovi, ktorý v šprinte získal zlato. V tejto disciplíne získala bronzovú medailu aj Adriana Kurucová. Ani ostatní sa nedali zahanbiť a tak naša malá výprava (Česko malo napríklad až 20 pretekárov) získala aj ďalšie medaily.

 

Úspešní boli Tomáš Jurčík, ktorý získal bronzovú medailu v pásme 3,5 MHz individuálne a spoločne získali striebro v tímovej súťaži. Katka Cuninková bola pásme 3,5 MHz na 4. mieste a Adriana Kurucová skončila na 6. mieste, čo im v družstvách vynieslo krásne tretie miesto. Katka Cuninková bola strieborná v klasických pretekoch v pásme 144 MHz. Spolu so svojou kolegyňou v družstve Aďkou Kurucovou, ktorá sa umiestnila na 6. mieste, získali v družstvách striebro.

 

Sme veľmi hrdí, že úsilie, ktoré vynaložili tréneri (aj ako pretekári) a aj ich zverenci, boli odmenené ziskom medailí aj titulmi majstrov sveta. Vidieť, že nielen tréneri motivujú svojich zverencov, ale aj zverenci svojich trénerov. Tak si spoločne držme palce aj do budúceho roku na Majstrovstvách sveta v Slovinsku (žiacke) respektíve v Srbsku (juniori a dospelí).


Reklama

príbuzné témy

Reklama