Primárka Anna Vargová získala Zlatý záchranársky kríž

Autor: Primárka Anna Vargová získala Zlatý záchranársky kríž
Foto: Primárka Anna Vargová získala Zlatý záchranársky kríž
Uverejnené: 22. apríl 2013

Primárka Stanice záchrannej zdravotnej služby Univerzitnej nemocnice v Martine MUDr. Anna Vargová získala významné spoločenské ocenenie Zlatý záchranársky kríž v kategórii za výnimočný celoživotný prínos pre rozvoj záchranárstva v Slovenskej republike.

Ceny boli odovzdané vo štvrtok 11. apríla v historickej budove Opery Slovenského národného divadla v Bratislave. Ich odovzdaniu predchádzala osobná audiencia laureátov u prezidenta republiky Ivana Gašparoviča. MUDr. Anna Vargová nastúpila do martinskej nemocnice ako absolventka Jesséniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine v roku 1979. Po získaní druhej atestácie v odbore anesteziológia a resuscitácia v roku 1987 začala pracovať ako starší sekundárny lekár pod vedením MUDr. Magdalény Steinerovej na vtedajšom Anesteziologicko-resuscitačnom oddelení (ARO).

V roku 1995 pôsobila na lôžkovej časti ARO ako zástupca primára. O rok neskôr bola vymenovaná za vedúcu lekárku Stanice rýchlej zdravotníckej pomoci Kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny (KAIM), kde pracovala do októbra 2004. V rokoch 2006 až 2009 MUDr. Anna Vargová pôsobila ako riaditeľka úseku leteckej záchrannej služby Regional Heli Service v Žiline. Do Univerzitnej nemocnice v Martine sa vrátila v roku 2010 a zastáva funkciu primárky Stanice záchrannej zdravotnej služby.

Autor: Mgr. Katarína Kapustová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama