Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Martine na javisku zažiari unikátna kombinácia divadla a hudby

Autor: V Martine na javisku zažiari unikátna kombinácia divadla a hudby
Foto: V Martine na javisku zažiari unikátna kombinácia divadla a hudby
Uverejnené: 15. november 2019

V rámci BarmuseumFestu sa tentoraz predstaví divadlo objektov na motívy Anny Kareninovej a koncert kapely Fekete Seretlek z Prahy.

Československý festival živého umenia BarmuseumFest, ktorý prebieha v Kultúrnom centre Museum v Martine, hostí od 3. októbra profesionálnych divadelných a hudobných umelcov v rámci šiestich festivalových večerov. Na jeho pokračovaní si tentoraz budú môcť návštevníci vychutnať kombináciu divadla a hudby v podaní Fekete Seretlek a Studio DAMÚZA: Kar.

 

Počas smútočnej večere, počas štrngania pohárov a pokojného doprovodu smútočnej kapely sa namiesto rozlúčky začnú odohrávať útržky zo života zosnulej osoby. Tá skrz náhodné pohyby čašníka, nenápadnú kombináciu hudby, slov a predmetov ožíva tak, ako ožíva aj predstavivosť hostí. Tí sa opojení vínom začnú vžívať do minulosti, až sa nakoniec sami stanú postavami príbehu o Anne Kareninovej.

 

Kabaret ruského realizmu stavia dramaturgiu živou, autorsky spracovanou hudbou, postavenou na základe ruských tradícií. Harmonika, perkusie, husle, violončelo, kontrabas a päťhlas prevedú divákov metamorfózou hudby a divadla, kabaretu a intímnych scén pohyblivých predmetov. Rytmika graduje do poslednej chvíle, v ktorej sa (pred dverami smrti) ocitnú naraz divák a herec opäť na začiatku – pri stole s pohárom vína v ruke.

 

Hrajú: Pavol Smolárik, Anna Bubníková, Jiří N. Jelínek, Ivo Sedláček, Matija Solce, Jan Meduna. Predstavenie v Kultúrnom centre Museum - Barmuseum budú mať možnosť všetci nadšenci umenia zažiť už 18. novembra o 19-tej hodine.

 

Podujatie je realizované s finančnou podporou Fond na podporu kultúry národnostných menšín. Realizované s finančnou podporou Fond na podporu kultúry národnostných menšín.


Reklama

príbuzné témy

Reklama