Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Športový areál Pltníky nadobúda reálne kontúry

Autor: Športový areál Pltníky nadobúda reálne kontúry
Foto: Športový areál Pltníky nadobúda reálne kontúry
Uverejnené: 05. december 2019

Martin (05.12.2019) – Primátor mesta Martin Ján Danko v stredu 4. decembra slávnostne otvoril novú futbalovú plochu budúceho všešportového areálu v martinskej lokalite Pltníky. Vďaka investícii v celkovej výške viac ako 1 280 000 eur v Martine za pár mesiacov vyrástla tréningová plocha, ktorá spĺňa európske parametre.

Podpora rozvoja športu, predovšetkým medzi deťmi a mladými je jednou z dlhodobých priorít vedenia mesta. Aby sa však šport mohol v Martine rozvíjať, je nevyhnutné vybudovať preň kvalitnú infraštruktúru, ktorá v meste dlhodobo chýba. Významným miestom v tomto ohľade sa momentálne stáva lokalita Pltníky, ktorá by sa už onedlho mala zmeniť na všešportový areál.

 

Už pri svojom nástupe do funkcie som prehlásil, že i keď profesionálny šport by mal byť schopný zarobiť si na seba sám, urobím všetko pre podporu rozvoja detských a mládežníckych športov. Pltníky sú pre tieto aktivity ideálne miesto. Pred pár týždňami sme tu otvárali populárnu pumptrack dráhu a dnes stojíme pri novej tréningovej futbalovej hracej ploche, za ktorú sa nemusíme pred nikým hanbiť. Verím, že aj vďaka nej vzrastie u mladých záujem o futbal a šport ako taký,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

V rámci investície v celkovej hodnote viac ako 1 280 000 eur boli v podstate za pár mesiacoch na Pltníkoch vybudovaná tréningová plocha vrátane oplotenia a osvetlenia, zázemie futbalového areálu a napojenie športovej zóny na inžinierske siete. Stavba bola financovaná mestom Martin a dotáciou Slovenského futbalového zväzu vo výške 500 000 eur. „Vybudovanie tréningovej hracej plochy je len prvým krokom z mnohých, ktoré mám ako primátor Martina v pláne. Verím, že už v budúcom roku v areáli pribudne viacero zariadení a objektov, ktoré mu právom garantujú označenie všešportový,“ dodal martinský primátor. Celkové dobudovanie areálu je v závislosti od rozpočtu mesta plánované na najbližšie obdobie.


Reklama

príbuzné témy

Reklama