Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Výťažok z charitatívneho behu medikov putoval do Onkologického centra UNM

Autor: Výťažok z charitatívneho behu medikov putoval do Onkologického centra UNM
Foto: Výťažok z charitatívneho behu medikov putoval do Onkologického centra UNM
Uverejnené: 09. január 2020

Peniaze, ktoré organizátori Martinského behu medikov vyzbierali zo štartovného a z predaja tričiek počas 4. ročníka charitatívneho podujatia, použili tentokrát na pomoc onkologickým pacientom Univerzitnej nemocnice Martin.

Z výťažku sa medici rozhodli nakúpiť zdravotné pomôcky pre Onkologické centrum UNM. „Vyzbieralo sa vyše 4200 eur a po dohode s lekármi sme rozhodli, že najprospešnejšie budú pre nich infúzne pumpy, ktoré najviac využijú,“ informoval hlavný organizátor charitatívneho behu Pavol Vigláš, študent 4. ročníka Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine.

 

Infúzne pumpy využijú tak na radiačnej ako aj na klinickej onkológii, ktoré tvoria Onkologické centrum martinskej nemocnice. „Keď sme prvý raz počuli o tejto aktivite martinských medikov, všetkých nás to veľmi potešilo. Sledovali sme to, aj sme si pozreli všetky predchádzajúce ročníky, že ktorým všetkým pracoviskám UNM už pomohli. Tentokrát to vyšlo na nás, o to väčšiu radosť máme, že aj na nás mysleli a najmä na našich onkologických pacientov, ktorí to nesmierne potrebujú,“ uviedla MUDr. Mária Kočišová zástupkyňa primárky Onkologického centra UNM.

 

My si to nevieme ani predstaviť, keď majú niekoľko hodín ležať na lôžku a čakať, kým sa im terapia dokončí. Niekedy majú žilky už slabučké, a tá pumpa to vie urýchliť, skrátiť čas ležania na lôžku. Za takúto pomoc patrí medikom neskutočne veľké ďakujem,“ dodala MUDr. Mária Kočišová . „Tento dar pomôže pacientom komfortnejšie dostávať liečbu. Je to pre nás obrovská motivácia, keď vidíme pomoc okolia, tak sa nám vždy lepšie pracuje. Ešte raz veľmi pekne ďakujem organizátorom Martinského behu medikov,“ povedala pri odovzdaní daru MUDr. Dagmar Šuteková vedúca Úseku klinickej onkológie, ktorá sa hneď rozhodla do budúceho ročníka behu aj aktívne zapojiť. „Síce neviem, či budem mladým ľuďom stíhať a vládať s nimi bežať, ale určite sa zúčastním a budem motivovať aj ostatných.

 

Dar od medikov veľmi potešil aj vedúcu sestru Onkologického centra Bc. Ľubicu Jesenskú. „Som veľmi vďačná za tento dar, pretože pomôže aj sestrám na oddelení. Preto ešte raz veľké ďakujem. Veľmi sa teším, že doba sa trošku mení, že mladí ľudia začínajú byť veľmi aktívni,“ reagovala na to, že podujatie, ktorého zmyslom je pomáhať, organizujú práve mladí ľudia – budúci lekári.

 

Tento rok sa organizoval 4. ročník Martinského behu medikov. Koncom septembra si prišlo na podujatie zabehať zhruba 750 ľudí, koncertov sa ich zúčastnila asi tisícka. Pomáhal už prvý ročník podujatia, vyzbierané peniaze vtedy putovali na Kliniku detí a dorastu UNM. „Postupom času sme sa rozhodli pomáhať aj ďalším klinikám a oddeleniam, najprv to boli tie detské a tento rok prišiel rad aj na onkológiu. Keď som počul, čo povedali doktorky, tak mám z toho nesmiernu radosť. Prípravu budúce ročníka sme už začali, veríme, že všetci budú prekvapení, čo sme vymysleli,“ dodal medik Pavol Vigláš.


Reklama

príbuzné témy

Reklama