Jesseniova lekárska fakulta prerušuje výučbu ako prevenciu proti šíreniu koronavírusu

Autor: Jesseniova lekárska fakulta prerušuje výučbu ako prevenciu proti šíreniu koronavírusu
Foto: Jesseniova lekárska fakulta prerušuje výučbu ako prevenciu proti šíreniu koronavírusu
Uverejnené: 09. marec 2020

Martin 8. marca (JLF UK v Martine) - Vzhľadom na správy o šírení koronavírusu COVID-19 a vrcholiacu epidémiu chrípky sa Univerzita Komenského v Bratislave a Slovenská technická univerzita rozhodli prijať preventívne opatrenia s cieľom predísť šíreniu nákazy.

Toto opatrenie sa týka aj Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine, ktorá od pondelka 9. marca do soboty 21. marca prerušuje na dva týždne výučbu študentov. Opatrenia prijal krízový štáb, ktorého sa zúčastnila aj hlavná odborníčka Ministerstva zdravotníctva SR pre epidemiológiu po konzultácii s hlavným hygienikom Slovenskej republiky.

 

Rektori oboch univerzít navyše dôrazne odporúčajú študentom bývajúcim na internátoch, aby počas prerušenia prezenčnej výučby odišli domov. V prípade výskytu nákazy na internátoch sa ubytovaní budú musieť podvoliť karanténnemu režimu. V prípade, ak internáty do 11. marca 2020 neopustí nadkritické množstvo študentov, môžu byť rektori nútení nariadiť uzatvorenie internátov. Situáciu bude Univerzita Komenského pozorne sledovať a všetky dôležité informácie zverejňovať ako na svojej, tak aj na všetkých fakultných stránkach – vrátane Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine.


Reklama

príbuzné témy

Reklama