Organizátori Winter Classic 2020 obdarovali detských pacientov martinskej nemocnice

Autor: Organizátori Winter Classic 2020 obdarovali detských pacientov martinskej nemocnice
Foto: Organizátori Winter Classic 2020 obdarovali detských pacientov martinskej nemocnice
Uverejnené: 12. marec 2020

Športovci so srdcom na správnom mieste pomohli detským pacientom Univerzitnej nemocnice Martin. Hokejisti, ktorí zorganizovali zápas pod holým nebom - Winter Classic 2020, sa rozhodli vyzbierať peniaze a nakúpiť dary pre Kliniku neonatológie a detské oddelenie Psychiatrickej kliniky UNM.

Štvrtý ročník hokejového zápasu Winter Classic, ktorý sa odohral pod holým nebom na ľade v Turčiansky Tepliciach, tak dostal vďaka jeho organizátorom úplný nový rozmer. „S pomocou sponzorov sa nám podarilo zaplatiť celú organizáciu zápasu, dresy aj ostatné sprievodné akcie. Hráči mali všetko zdarma, a tak sme sa rozhodli spraviť finančnú zbierku, aby by sme vďaka nej mohli niekomu pomôcť,“ vysvetlili ako vznikla myšlienka pomáhať Marián Hazucha a Roman Stupák, organizátori Winter Classic 2020.

 

Hokejisti sa zhodli, že potešia deti hospitalizované v Univerzitnej nemocnici Martin

 

Vyzbierali sme sumu cez 700 eur. Rozhodli sme sa podporiť detské oddelenie psychiatrie, keďže sa nám dostali informácie, že tam neprispieva veľa ľudí a potom aj Neonatologickú kliniku, kde sú predčasne narodené deti. Oslovili sme personál obidvoch kliník, aby nám povedali, aké veci najviac potrebujú. Sme veľmi radi, že sa z vyzbieraných peňazí podarilo kúpiť všetko, čo sme od nich dostali na zozname,“ dodal M. Hazucha.

 

Na kliniky prišli dary osobne odovzdať. Ako prvých navštívili malých bojovníkov na Neonatologickej klinike – predčasne narodené deti. Bábätká od nich dostali flísové deky s kapucňou v krásnych smotanových farbách aj kompletný neobed, tzv. hniezdo - špeciálnu pomôcku na polohovanie predčasne narodených detí, ktorá zároveň pripomína maternicu. Veľkú radosť tým spravili aj personálu kliniky. „Takúto aktivitu vnímame veľmi pozitívne. Keď nám prišli tieto dary osobne odovzdať, boli veľmi milí. Pohľad na maličké detičky na našej klinike ich doslova rozcítil. Podarovali sme im z vďaky aj pozdrav od bábätiek, odtlačok nožičky, aké od nás dostávajú na pamiatku rodičia detí“ povedala vedúca sestra kliniky Mgr. Tatiana Mikitová.

 

 

S poriadnou nádielkou darčekov zavítali tento týždeň aj medzi detských pacientov Psychiatrickej kliniky

 

Osobne ma veľmi milo prekvapil zámer, ktorý sa chlapci rozhodli uskutočniť a nakúpili množstvo spoločenských hier pre pacientov oddelenia detskej psychiatrie,“ povedala Mgr. Martina Dubovcová, PhD., vedúca sestra kliniky. Ako ďalej dodala, vhodne vybraté spoločenské aktivity pomáhajú detským pacientom vo významnej miere v rámci terapeutického procesu k sociálnej interakcii.

 

Je to benefit pre samotného detského pacienta počas hospitalizácie, počas ktorej majú detskí pacienti aj priestor na koordinovanú hravú, záujmovú a športovú činnosť najmä v popoludňajších hodinách v priestoroch oddelenia ako aj telocvične, ktorá je súčasťou kliniky. Sme veľmi radi, že vznikla krásna myšlienka, ktorá dostala priestor na realizáciu pre dobrú vec. Veľká vďaka všetkým chlapcom v tíme,“  povedala M. Dubovcová. Marián Hazucha a Roman Stupák na oplátku dostali darčeky, ktoré vyrobili deti hospitalizované na psychiatrii. V myšlienke pomáhať by chceli organizátori Winter Classic pokračovať aj v nasledujúcich ročníkoch podujatia.


Reklama

príbuzné témy

Reklama