Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Krúžok, ktorý môže zachrániť život

Autor: Krúžok, ktorý môže zachrániť život
Foto: Krúžok, ktorý môže zachrániť život
Uverejnené: 24. apríl 2013

Vedieť poskytnúť prvú pomoc môže znamenať záchranu života vašich najbližších. Až 75 % úrazov a nehôd sa stáva v prítomnosti príbuzných či priateľov. Prvá pomoc nie je o zložitých vedomostiach či zručnostiach, ale o odhodlaní, pripravenosti a vôli.

Niekoľko jednoduchých úkonov je základom pre ďalšiu pomoc lekárov záchrannej služby a nemocnice. Strach, nevedomosť a z nich plynúca nečinnosť oberajú mnohých o šancu na prežitie. Základy prvej pomoci sú také jednoduché, že sa ich dokážu naučiť aj deti. Ich spontánne reakcie a odvaha v situáciách, keď o živote rozhodujú sekundy, však mnohým dospelým chýba. Aj toto sú dôvody, pre ktoré už siedmy rok ponúka Evanjelická spojená škola pre svojich žiakov v rámci popoludňajšej  voľnočasovej činnosti aj zdravotnícky krúžok, o ktorý je každý rok veľký záujem.

Učíme ako poskytovať prvú pomoc pri rôznych poraneniach a úrazoch. Ako by sme zvládli rôzne situácie si môžeme overiť na okresnej súťaži Mladých zdravotníkov, na ktorej sa každoročne zúčastňujeme.“ povedala Mgr.Monika Krystýnková, ktorá krúžok vedie už piaty rok. Ak by ste mali záujem navštíviť krúžok osobne, môžete tak urobiť  každú stredu v budove Biblickej školy na Memorandovom námestí v čase od 14:00 do 15:00. V každom prípade neodkladajte nevyhnutnú prípravu a naučte sa pomôcť v životohrozujúcej situácii a nestraťte tých, na ktorých vám záleží najviac. Môže Vám k tomu pomôcť aj online kurz, ktorý nájdete na internete.

Web: www.prvapomoc.sk
Facebook: https://www.facebook.com/krajinazachrancov

Autor: Mgr.Dušan Haško, Evanjelická spojená škola Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama