Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Spoločne proti nákaze

Autor: Spoločne proti nákaze
Foto: Spoločne proti nákaze
Uverejnené: 23. marec 2020

Martin (23.03.2020) – V súvislosti so šíriacou sa nákazou koronavírusom COVID – 19 sa spojili najväčší zamestnávatelia v regióne s mestom Martin a obcou Sučany, aby spoločne koordinovali postupy s cieľom, aby súčasné epidemiologické opatrenia čo najmenej zasiahli celý región.

Najväčší zamestnávatelia regiónu – spoločnosti Vienna International, ŽOS Vrútky, ECCO, Volkswagen, Robotec Sučany, GGB, ZWL, KraussMaffei a Trim Leader, ktoré spolu zamestnávajú viac ako 10 000 osôb, sa dohodli na vytvorení spoločnej platformy s cieľom, aby šíriaca sa epidémia koronavírusu COVID-19, čo najmenej zasiahla celý región.

 

„Som veľmi rád, že sa tieto nielen pre naše mesto kľúčové spoločnosti chopili iniciatívy a neboja sa urobiť čo najviac nielen pre svojich zamestnancov, ale pre všetkých Martinčanov. Na dnešnom úvodnom stretnutí sme zhodnotili situáciu a prebrali kľúčové oblasti boja proti šíriacej sa epidémii tak, aby bola garantovaná bezpečnosť obyvateľov, a zároveň boli ekonomické dopady na región a zamestnanosť čo najmenšie,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

 

V rámci stretnutia rezonovali témy dostupnosti ochranných pomôcok, zavedených opatrení v jednotlivých spoločnostiach, pandemických plánov, organizácie dopravy a podobne. „Spolupráca a vzájomná solidarita sú jedinými efektívnymi prostriedkami, ktoré nám môžu pomôcť v tomto krízovom období. Preto by som chcel aj ako lekár vyzvať obyvateľov celého regiónu na dodržiavanie doterajších opatrení. Zároveň by som chcel odporučiť obchodným reťazcom a predajniam, nech kontrolujú nosenie ochranných prostriedkov, vo zvýšenej miere dezinfikujú, dohliadajú na dodržiavanie odstupov medzi zákazníkmi a ak je to možné, aj merajú teplotu zákazníkom pred vstupom. Verím, že spolu to zvládneme,“ dodal martinský primátor.


Reklama

príbuzné témy

Reklama