Dýchajme pre Martin: Podporte zbierku na nákup medicínskeho vybavenia

Autor: Dýchajme pre Martin: Podporte zbierku na nákup medicínskeho vybavenia
Foto: Dýchajme pre Martin: Podporte zbierku na nákup medicínskeho vybavenia
Uverejnené: 24. marec 2020

Iniciatíva Dýchajme pre Martin plánuje vyzbierať v marci 50 000 eur na nákup nevyhnutného medicínskeho vybavenia pre Univerzitnú nemocnicu v Martine.

Iniciatívu sme založili ako dobrovoľníci, našim cieľom je pomôcť pracoviskám Univerzitnej nemocnice v Martine, ktoré čoskoro čaká nápor pacientov s koronavírusom. Máme príležitosť, aby sme každý svojou troškou pomohli zdravotníkom zvládnuť túto situáciu, a aby sme vyzbierali cieľovú sumu 50 000 eur, vďaka ktorej budeme môcť zakúpiť, čo bude nemocnica najviac potrebovať. Čas hrá proti nám. Preto apelujeme na všetkých ľudí a firmy, ktoré by chceli pomôcť, aby tak urobili v čo najkratšom čase,“ vysvetlil koordinátor zbierky Matej Bórik.

 

Sme v kontakte s vedením nemocnice, vedením mesta Martin a zodpovednými osobami - primármi, lekármi a zdravotnými sestrami,“ doplnili iniciátorky zbierky Anežka Mitter a Simona Holková. Použitie finančných prostriedkov bude konzultované s vedením UN Martin a príslušnou klinikou, ktorá požiada o nákup vybavenia. Kliniky a pracoviská UN Martin potrebujú vašu pomoc a potrebujú ju teraz.

 

„Práve krízové časy ukazujú či pri sebe dokážeme ako ľudia stáť a navzájom si pomáhať. Osobne si cením iniciatívu na pomoc martinskej nemocnici a verím, že jej organizátori budú úspešní. Každopádne, ide o zdravie a pomoc pre nás všetkých,“ zhodnotil zbierku primátor mesta Martin Ján Danko.

 

Transparentný účet

https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK2709000000005169344178

 

Webová stránka iniciatívy

https://www.dychajmepremartin.sk/


Reklama

príbuzné témy

Reklama