Univerzitná nemocnica Martin spustila prevádzku triážneho stanu

Autor: Univerzitná nemocnica Martin spustila prevádzku triážneho stanu
Foto: Univerzitná nemocnica Martin spustila prevádzku triážneho stanu
Uverejnené: 12. marec 2020

Upozorňujeme pacientov, že od pondelka 23. marca 2020 slúži hlavný vstup Univerzitnej nemocnice Martin učený pre peších výhradne pre zamestnancov nemocnice.

Všetci ostatní musia prejsť tzv. triážnym stanom, kde budú pacienti roztriedení a budú im poskytnuté inštrukcie, na ktoré pracovisko nemocnice majú so svojím zdravotným problémom následne ísť. Stan sa nachádza na parkovisku pre pacientov. Pacienti budú k stanu pri rampe určenej pre motorové vozidlápresmerovaní informačnými tabuľami, ktoré sa nachádzajú vo vonkajšej časti areálu nemocnice.

 

 

UNM k tomuto kroku pristúpila z dôvodu očakávaného nárastu počtu pacientov s podozrením na vírusové ochorenie Covid-19. Triážny stan zabezpečí rýchlu a správnu identifikáciu všetkých pacientov pred vstupom do areálu nemocnice a odklon všetkých s podozrením alebo potvrdením infekcie Covid-19 do vymedzených priestorov.

 

Zdravotnícky personál a dobrovoľníci, ktorými sú študenti medicíny, budú pacientov triediť na základe dotazníkov amerania telesnej teploty v čase od 6.30 do 15.00. Pacientov upozorňujeme, že vzorky pre laboratórne vyšetrenie na Covid-19 sa v súčasnosti v triážnom stane vykonávať nebudú.

 

O prípadnej zmene budeme verejnosť včas informovať. Naďalej platí, že v prípade podozrenia na ochorenie Covid-19 je potrebné kontaktovať infolinky zradené na tento účel. Prosíme pacientov, aby netelefonovali priamo na infektologickú kliniku UNM, pretože tým výrazne zaťažujú zdravotnícky personál, ktorý má prioritne poskytovať zdravotnú starostlivosť pacientom. Vstup cez triážny stan sa netýka pacientov s urgentným stavom, ktorí sú do nemocnice privezení zdravotnou záchrannou službou. Takéto prípady rieši priamo Oddelenie urgentného príjmu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama