Rúška pre klientov sociálnych zariadeniach ako dar

Autor: Rúška pre klientov sociálnych zariadeniach ako dar
Foto: Rúška pre klientov sociálnych zariadeniach ako dar
Uverejnené: 11. apríl 2020

9.4.2020, Žilina - Nadácia Kia Motors Slovakia darovala Žilinskému samosprávnemu kraju takmer 11-tisíc bavlnených ochranných rúšok v celkovej hodnote 30-tisíc eur. Rúška poputujú na pomoc do zariadení sociálnych služieb.

Jeong-Ick Lee, člen správnej rady Nadácie Kia Motors Slovakia: „Nadácia Kia Motors Slovakia reaguje prostredníctvom svojich verejnoprospešných projektov aj na aktuálne dianie v žilinskom regióne. V súvislosti s opatreniami voči šíreniu koronavírusu sme sa rozhodli kúpou ochranných rúšok pomôcť pri zabezpečení prevencie pre klientov zariadení sociálnych služieb.“

 

Doteraz si niektoré zariadenia sociálnych služieb vyrábali rúška svojpomocne, časť potrieb župa zabezpečila zo Štátnych hmotných rezerv, ,,Robíme, čo je v našich silách, aby sme zaistili ochranné prostriedky všade, kde sú potrebné. Napriek úsiliu však sami nedokážeme pokryť všetko. Pomoc nadácie si preto veľmi vážim. Verím, že aj vďaka darovaným rúškam sa podarí ochrániť zamestnancov i klientov našich zariadení a prekonať toto ťažké obdobie," povedala županka Erika Jurinová. Odbor sociálnych vecí ŽSK v nasledujúcich dňoch prerozdelí rúška podľa počtu zamestnancov a klientov a po veľkonočných sviatkoch zabezpečí ich distribúciu do jednotlivých zariadení v kraji.  

 

Bezpečnostné opatrenia na zníženie rizika šírenia ochorenia COVID19 sa dotkli aj zariadení sociálnych služieb, kde od začiatku marca platí zákaz návštev. Župa v rámci prevencie preškolila pracovníkov sociálnych služieb ako dodržiavať prísne hygienicko-epidemiologické pravidlá a zabezpečila šesťtisíc litrov dezinfekcie pre potreby sociálnych zariadení.  

 

Žilinský samosprávny kraj má v správe 26 zariadení sociálnych služieb. K dnešnému dňu je v nich umiestnených zhruba 3800 klientov, o ktorých sa stará približne 2400 zamestnancov.


Reklama

príbuzné témy

Reklama