Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Aj na informatike učia žiakov zodpovednosti

Autor: Aj na informatike učia žiakov zodpovednosti
Foto: Aj na informatike učia žiakov zodpovednosti
Uverejnené: 27. apríl 2013

Michal Priehradný, žiak 4.A Evanjelickej spojenej školy v Martine, získal bronzovové ocenenie v súťaži Zodpovedne.sk v kategórii žiakov do 11 rokov. Hlavným cieľom súťaže je zvyšovať povedomie, šíriť osvetu o zodpovednom používaní internetu, mobilnej komunikácie a nových technológií pre deti a mládež na Slovensku.

Súťaž chce oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť snahu študentov, učiteľov, preventistov, škôl a samospráv pri bezpečnom využívaní informačno-komunikačných technológií. Táto súťaž je súčasťou projektu Zodpovedne.sk, ktorého prvky využívajú na škole v rámci hodín informatiky. Veľkou výhodou tohto projektu je jeho pútavé a pre deti veľmi zaujímavé spracovanie. Problematiku bezpečného využívania internetových a mobilných technológií žiakom sprostredkúva formou video príbehov, ktoré žiakov pobavia no zároveň aj upozornia na rôzne úskalia využívania internetu a mobilných technológií.

Nové médiá prinášajú na jednej strane možnosť rýchlej a bezproblémovej komunikácie, výmeny nápadov a vzdelávania, na druhej strane virtuálny svet predstavuje realitu bez pevne stanovených pravidiel. Aj preto je naša škola okrem projektu Zodpovedne zapojená aj do medzinárodného projektu s názvom „Secret power – media“ (Tajná moc médií). Žiaci si vďaka týmto projektom uvedomujú, akou emocionálnou silou na nich médiá vplývajú a zároveň získavajú informácie o bezpečnom používaní nových informačných technológií.“ povedal riaditeľ školy Mgr.Jozef Sopoliga.

A takto hodnotí svoj úspech v súťaži samotný Michal: „Do súťaže som sa s videoklipom, ktorý som vyrobil spolu s mojimi spolužiakmi, zapojil aj v minulom roku, no neuspeli sme. O to viac som sa snažil v tomto roku a vytrvalosť priniesla ovocie v podobe bronzového ocenenia, ktoré ma veľmi potešilo.

Michalov videoklip, ktorý natočil ako prevenciu kyberšikany

httpv://www.youtube.com/watch?v=zJm9VM-xzPE

Viac informácií o celom projekte nájdete na webe Zodpovedne.sk

Autor: Mgr.Dušan Haško, Evanjelická spojená škola Martin © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama