Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Dogtrekking Fatranský Vĺčko má za sebou úspešný prvý ročník

Autor: Dogtrekking Fatranský Vĺčko má za sebou úspešný prvý ročník
Foto: Dogtrekking Fatranský Vĺčko má za sebou úspešný prvý ročník
Uverejnené: 10. jún 2020

V sobotu 30. mája 2020 sa uskutočnil v Turci prvý ročník dogtrekkingu Fatranský Vĺčko. Dogtrekking je kynologický vytrvalostný šport, kde dvojica človek a pes prekonáva vytýčenú trasu v určitom časovom limite. Ide teda o turistiku alebo beh so psom. Účastníci si mohli vybrať z dvoch trás, kratšej s dĺžkou 15km a prevýšením +1000m a náročnejšej 39km s prevýšením +2000m.

Vzhľadom na 75-výročie skončenia druhej svetovej vojny sa organizátori rozhodli viesť trasy dogtrekkingu cez pamätné miesta, ktoré sa nachádzajú v Lúčanskej Malej Fatre. Obidve trasy mali začiatok vo Vrútkach na Piatrovej a pokračovali do sedla Saračníky a ďalej na hrebeň Lúčanskej Malej Fatry až na vrch Minčol. Tu sa kratšia trasa odpojila a vracala sa po modrej značke späť na Piatrovú.

 

[widgetkit id="292" name="4391]

 

Dlhšia trasa pokračovala po hrebeni na Veľkú lúku a cez stredisko Martinské hole po modrej značke na Bystričku-Lázky, kde bolo pre dogtrekkerov pripravená živá kontrola s občerstvením. Z Bystričky trasa pokračovala po lesných zvážniciach cez Stráne a Kolóniu Hviezda späť na Piatrovú. Dogtrekkingu sa zúčastnilo 86 dvojnohých a 94 štvornohých účastníkov. Podujatie podporili aj viacerí sponzori - Vitakraft, Zero DC, Adam Sport, Mesto Martin, Veterina Turiec a Auto forum Martin.


Reklama

príbuzné témy

Reklama