Zubní lekári budú pomáhať ľuďom v núdzi

Autor: Zubní lekári budú pomáhať ľuďom v núdzi
Foto: Zubní lekári budú pomáhať ľuďom v núdzi
Uverejnené: 12. jún 2020

Zubní lekári v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom rozbehli projekt na pomoc ľuďom zasiahnutým pandémiou. Obyvateľom Žilinského kraja, ktorí sa ocitli vo vážnej životnej situácií, poskytnú komplexné zubné ošetrenie vrátane nadštandardu.

,,Pandémia zasiahla životy mnohých rodín. Niektorí ľudia ostali bez príjmu. V takej situácii môže byť aj štandardné ošetrenie zubov pre niekoho služba, ktorú si pre nedostatok financií nemôže dovoliť. Preto sme na pomoc oslovili zubných lekárov v Žilinskom kraji, zatiaľ sa nám podarilo zapojiť dve zubné ambulancie z regiónov Kysuce a Orava. Radi by sme pomohli každému, nie je to však kapacitne možné. Preto budeme doručené žiadosti vyhodnocovať a postupne vyberieme tých, ktorým bude ošetrenie poskytnuté,“ povedala riaditeľka odboru zdravotníctva ŽSK Silvia Pekarčíková.

 

Záujemcovia môžu o ošetrenie požiadať prostredníctvom mailovej adresy Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo poštou na adresu Úradu ŽSK (riaditeľka odboru zdravotníctva PhDr. Silvia Pekarčíková, Komenského 48, 01109 Žilina). Za ošetrenie nebudú musieť pacienti platiť žiadne poplatky, ambulancie im ho poskytnú na vlastné náklady (zároveň to bude mimo účtovania do zdravotnej poisťovňe).

 

V súvislosti s uvoľňovaním opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bol zrušený zákaz návštev aj v krajských nemocniciach. Návštevy na lôžkových oddeleniach sú povolené za dodržania hygienických opatrení. Návšteva môže vstúpiť len s rúškom, v jednom čase môžu prísť maximálne dve osoby na návštevu, oddelenia musia byť vybavené prostriedkami na vykonávanie hygieny rúk a nemocnice musia viesť evidenciu návštev. Pokiaľ to umožňuje miesto aj stav pacienta preferujú sa návštevy vo vonkajších priestoroch zariadenia (záhrada, spoločná terasa a pod.).


Reklama

príbuzné témy

Reklama