Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Rúška so striebrom vyrábajú aj v Martine, pomohli zdravotníkom aj deťom

Autor: Rúška so striebrom vyrábajú aj v Martine, pomohli zdravotníkom aj deťom
Foto: Rúška so striebrom vyrábajú aj v Martine, pomohli zdravotníkom aj deťom
Uverejnené: 04. september 2020

Spoločnosť LP MAN je na trhu už siedmy rok a v oblasti antibakteriálnej úpravy povrchov má bohaté skúsenosti. Po prepuknutí pandémie koronavírusu začali dodávať rúška pre medicínske zariadenia, na začiatku školského roka 2020 darovali rúška zamestnancom aj deťom v MŠ Družstevná. Stovky kusov rozdali aj pre nemocnicu a lekársku fakultu v Martine.

V roku 2020 sme sa začali špecializovať na šitie ochranných pracovných prostriedkov. Naše vysoko účinné antibakteriálne rúško MEDIMAN 2020 má bakteriálnu filtračnú účinnosť (BFE) vyššiu ako 99 %, vďaka čomu spĺňa minimálne triedu FFP2. Rúška aj iné ochranné pomôcky vyrábame v Bánovciach nad Bebravou a v Martine, v spoločnosti Danells, u Štefánie Fekečovej,“ vysvetľujú konatelia spoločnosti Peter a Martina Lukáčovi.

 

Rúška sme darovali aj medicínskym študentom - dobrovoľníkom z Jesseniovej lekárskej fakulty, personálu nemocnice a vďaka Tatiane Burjanivovej aj deťom v MŠ Družstevná v Martine. Náš produkt je odskúšaný, praxou overený a jeho výhodou je, že slúži na opakované použitie a komfortné nosenie počas celého dňa. Preto verím, že ľudia, ktorí ho už dlhodobo používajú, sú s ním veľmi spokojní aj po celodennom nosení,“ dodáva Peter Lukáč.

 


Odovzdanie rúšok pre zamestnancov a deti - MŠ Družstevná v Martine

 

Mgr. Tatiana Burjanivová, PhD. vyučuje molekulovú biológiu na Jesseniovej lekárskej fakulte UK v Martine a pandémiu koronavírusu vníma zodpovedne. „Uvedomujem si, aká je závažnosť tohto ochorenia, pán Lukáč daroval Univerzitnej nemocnici v Martine štyristo rúšok Mediman v čase, kedy bol veľký nedostatok ochranných prostriedkov. Oceňujem, že tu máme takú skvelú firmu a nevozíme rúška z Ázie cez pol sveta. Tieto výrobky sú navyše vhodné na opakovateľné použitie, čím chránia aj našu planétu.

 


Odovzdanie ochranných pomôcok pre medikov dobrovoľníkov z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine

 

Ochrániť sa rúškom je to najmenej, čo môžeme v tomto čase urobiť, napriek tomu, že v mnohých prípadoch jeho nosenie povinné nie je. Najmä z úcty voči starším ľuďom a onkologickým pacientom, ktorí majú v prípade nákazy koronavírusom oveľa ťažší priebeh ochorenia. „Poznám prípad, kde staršia pani podľahla nákaze, ktorú na ňu preniesla vnučka po návrate zo zahraničia. Rozhodne netreba tieto prípady bagatelizovať, ide o vážny stav. Ľudia, ktorí tejto nákaze podľahli, mohli ešte niekoľko rokov žiť a užívať si život s rodinou,“ dodáva Burjanivová.

 


Tatiana Burjanivová a Peter Lukáč s riaditeľkou Jitkou Agricolovou z MŠ Družstevná v Martine

 

V súvislosti s pandémiou sa najmä na sociálnych sieťach vyskytuje množstvo protichodných názorov, ktoré častokrát nie sú postavené na odborných základoch. „V tomto prípade by ľudia mali vnímať názory kompetentných odborníkov. Online priestor síce zaručuje anonymitu a beztrestnosť ale nesprávne informácie môžu viesť k závažným pochybeniam, ktorých následky už nebude jednoduché zvrátiť,“ vysvetľuje Tatiana Burjanivová.

 

 

Certifikované rúško Mediman je vyrobené z jemného, nedráždivého materiálu bez zápachu, šetrného k pokožke, neobsahuje latex, sklené vlákna ani iné alergizujúce substancie. Antibakteriálna filtračná vrstva s aktívnym striebrom je z obidvoch strán prekrytá netkanou textíliou. Antibakteriálna účinnosť je dosiahnutá aktívnou zložkou s obsahom striebra, ktorá pôsobí vo vlhkom stave - to znamená, že je aktívna počas upevnenia na ústach, kedy sú zachytené častice (baktérie, vírusy) buď usmrtené alebo paralyzované a ich kmene sa ďalej nerozmnožujú. Rúško je možné po použití oprať pri maximálnej teplote 40 – 50°C a opakovane použiť bez straty antibakteriálneho účinku a filtračných vlastností.

 

Spoločnosť LP MAN rozšírila svoje portfólio aj o ďalší prvok ochranného osobného prostriedku, a to o typ overal Mediman 2020 s antimikrobiálnou zložkou striebra pre viacnásobné použitie, ktorý bol vyvinutý ako ochrana pred infikovaním sa patogénnymi mikroorganizmami.

 

Som presvedčená, že výrobky ktoré vychádzajú z našich dielní a šijú ich skúsené ruky slovenských šičiek, sú zárukou kvalitného produktu zo Slovenska. Veľká vďaka patrí týmto ženám, ktoré usilovne pomáhajú v boji proti koronavírusu,“ dodáva konateľka spoločnosti Martina Lukáčová.


Reklama

príbuzné témy

Reklama