Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

V Martine pribudli tri nové stojiská na polopodzemné kontajnery

Autor: V Martine pribudli tri nové stojiská na polopodzemné kontajnery
Foto: V Martine pribudli tri nové stojiská na polopodzemné kontajnery
Uverejnené: 10. január 2020

Martin (13.10.2020) – Po úvodných troch stojiskách z apríla tohto roku primátor mesta Martin Ján Danko spolu s obchodným riaditeľom spoločnosti Brantner Fatra, s. r. o. Petrom Kašubom otvoril ďalšie tri nové lokality pre polopodzemné kontajnery v mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj.

Budovanie stojísk na polopodzemné kontajnery je jednou z kľúčových oblastí rozvoja odpadového hospodárstva moderného mesta 21. storočia. Ide o ekologické riešenie, ktoré zaberá minimum miesta, a preto je pre mestá ideálne. „Už v apríli sme predstavili tri stojiská na polopodzemné kontajnery v mestských častiach Priekopa a Záturčie s prísľubom, že onedlho pribudnú aj v ďalších mestských častiach. Naše sľuby plníme, a preto dnes môžeme Martinčanov predstaviť tri nové stojiská v mestských častiach Košúty, Ľadoveň a Podháj. Verím, že ich inštalácia sa odrazí nielen na znížení negatívnych vplyvov na životné prostredie, ale aj na lepšej separácii,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

 

Na stojiskách sú rovnako ako v predošlých mestských častiach zapustené kontajnery na komunálny a triedený odpad s objemom 5 m³. Kontajner sa skladá z vonkajšieho sila v zemi a vnútorného vyberateľného kontajnera alebo vreca. Nadzemnú časť tvorí obklad zhotovený z drevoplastu. Veko kontajnera je odlíšené podľa zberaného odpadu. Vyprázdňovanie je realizované vozidlom s hydraulickou rukou.

 

Kontajnery okrem iného zaberajú len tretinu plochy kontajnerov pri rovnakom objeme, znižujú zápach z odpadu a sú zabezpečené proti vandalizmu. „Odpadové hospodárstvo je jednou z kľúčových oblastí fungovania každej samosprávy a je našou povinnosťou, aby fungovalo rýchlo, efektívne a s využitím najmodernejších technológií. Vedenie mesta Martin urobí všetko preto, aby sa to nielen podarilo, ale aby sme taktiež do budúcnosti rozšírili triedený odpad aj o kuchynský odpad,“ uzavrel Ján Danko. Kontajnery budú v nasledujúcich mesiacoch inštalované aj v zostávajúcich mestských častiach.


Reklama

príbuzné témy

Reklama