Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Martin je opäť Majstrom Slovenska!

Autor: Martin je opäť Majstrom Slovenska!
Foto: Martin je opäť Majstrom Slovenska!
Uverejnené: 20. október 2020

Martin (20.10.2020) – Kampaň Do práce na bicykli 2020, ktorá tento rok kvôli pandémii prebiehala v našom meste výnimočne v mesiaci september, už pozná konečné výsledky. V poradí už 7.ročník súťaže, vyhlasovateľom ktorej je Ministerstvo dopravy a výstavby SR a národný cyklokoordinátor v spolupráci s občianskym združením OCI Banská Bystrica, dopadol pre Martin na výbornú.

Zamestnanci 42 martinských firiem a organizácií najazdili na dvoch kolesách úctyhodných 69 982,54 kilometrov, čím mestu aj planéte ušetrili 21 133,29 kg nevyprodukovaného CO2. Za každého Martinčana sme nabicyklovali v septembri takmer 1,28 km! V poradí už 7. ročník bol skutočne mimoriadny.

 

Napriek pandémii, ktorá práve v mesiaci september nabrala na obrátkach, sa v rámci kampane podarilo najazdiť na bicykloch poriadnu porciu kilometrov. Do súťaže sa prihlásilo 85 samospráv, 1 012 spoločností a 8 392 účastníkov, ktorí najazdili na bicykli celkovo 929 601 kilometrov a ušetrili 297 269 kg nevyprodukovaného CO2.

 

V Martine sa potvrdilo, že bicyklujeme celoročne a hoci počty prihlásených súťažiacich a najazdených cyklokilometrov boli vzhľadom na krízovú situáciu oproti minulým ročníkom o čosi nižšie, stále si udržujeme vysoký štandard. Je to obrovská výzva a záväzok pre vedenie mesta pokračovať v budovaní cyklotrás a bezpečných podmienok pre cyklistov. Chcel by som poďakovať všetkým, ktorí sa dlhodobo podieľajú na skvelých úspechoch mesta Martin v rámci Do práce na bicykli,“ povedal primátor mesta Martin Ján Danko.  

 

Na celonárodnej úrovni sa aj v tomto roku vyhodnocovali 3 súťažné kategórie s najlepším celkovým priemerom. Hodnotil sa celkový počet súťažiacich za samosprávu, počet súťažiacich prepočítaný úmerne k počtu obyvateľov, počet najazdených kilometrov na bicykli k počtu obyvateľov a počet jázd na bicykli k počtu obyvateľov. V silnej konkurencii Martin obhájil prvenstvo z minulých ročníkov, keď sa umiestnil pred Trenčínom a Liptovským Mikulášom.

 

V Martine počas septembra 2020 v rámci súťaže jazdilo 508 účastníkov v 144 tímoch, celkovo sme najazdili 69 982,54 km a ušetrili 21 133,29 kg nevyprodukovaného CO2. Obrovské poďakovanie patrí už tradične Jesseniovej lekárskej fakulte UK, ktorí zostavili až 52 tímov MEDICKÝCH VČIEL. Počtom 200 súťažiacich, najazdenými kilometrami (31 922,67 km) a ušetrenými kg CO2 (11 042,98 kg) si zabezpečili v celoslovenskom meradle vynikajúce druhé miesto spomedzi zamestnávateľov v rámci všetkých registrovaných samospráv. Ďakujeme i ďalším organizáciám – ECCO Slovakia, a.s., Viena International s.r.o., TRIM LEADER, a.s., HBM Pharma s.r.o., Univerzitná nemocnica Martin, GGB Slovakia s.r.o. i Mestu Martin a mnohým ďalším za aktívnu účasť a najazdené kilometre.

 

Najlepšie martinské tímy aj jednotlivci budú vzhľadom na krízovú situáciu ocenené vedením mesta jednotlivo. Najviac kilometrov najazdil v mesiaci september tím zo spoločnosti TRIM LEADER, a.s. – Údžba na kolesách - neuveriteľných 2 480,50 km. Najlepším tímom v počte jázd absolvovaných na bicykli bol tím MEDICKÉ VČELY 50 z Jesseniovej lekárskej fakulty UK v Martine s 227 jazdami, ktorým sa podarilo obhájiť minuloročné víťazstvo. 

 

Hlavným lákadlom súťaže okrem iných hodnotných cien bude možnosť vyhrať bicykel. Ten  žrebovaním získajú súťažiaci, ktorí absolvovali počas mesiaca september minimálne 2/3 jázd do práce a z práce na bicykli alebo v monitorovanom období najazdili minimálne 500 kilometrov na bicykli.

 

Súčasťou kampane v našom meste boli aj rôzne aktivity venované cyklistom ako cykloolovrant pre cyklistov či zvýšené pôsobenie hliadok Mestskej polície mesta Martin v pešej zóne, ktoré cyklistom rozdávali cenné rady a odporúčania ako bezpečne prechádzať pešou zónou na bicykli.

 

Už je síce dobojované, ale cyklománia v našom meste sa teší na ďalšie pokračovanie už v 8. ročníku kampane Do práce na bicykli. Bicyklujeme nielen preto, aby sme pomohli životnému prostrediu, no aj preto, že je to lacnejšie, príjemnejšie a každý úsmev okoloidúceho nás všetkých príjemne naladí.


Reklama

príbuzné témy

Reklama