Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Celoplošné testovanie v Martine

Autor: Celoplošné testovanie v Martine
Foto: Celoplošné testovanie v Martine
Uverejnené: 20. október 2020

Martin (29.10.2020) – Počas víkendu od 31. októbra do 1. novembra v Martine prebehne celoplošné testovanie obyvateľstva na prítomnosť ochorenia Covid – 19 za účasti 50 odberových tímov.

Na základe uznesení a nariadení Vlády Slovenskej republiky a Ústredného krízového štábu bude aj v Martine prebiehať testovanie, ktorého cieľom je určiť pozitívne prípady ochorenia Covid – 19. Mesto Martin v spolupráci s Armádou Slovenskej republiky a Regionálnym úradom verejného zdravotníctva určilo miesta, kde môže testovanie prebehnúť bezpečne a za dodržania všetkých hygienických štandardov.

 

Po diskusiách sme určili miesta, kde hrozí minimálne bezpečnostné riziko a sú dobre dostupné. V niektorých prípadoch kopírujú dokonca volebné obvody. Čo ma však asi najviac teší je, že súčasný núdzový stav v ľuďoch prebúdza pocit spolupatričnosti. Obzvlášť by som chcel poďakovať spoločnosti TRIHLAV a.s. za poskytnutie objektu novej čerstvo skolaudovanej polikliniky na testovanie. Martinčania sa tak budú môcť otestovať v priestoroch, ktoré spĺňajú najvyššie hygienické štandardy,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

 

„V súčasnom období celosvetovej pandémie považujeme za spoločensky zodpovedné poskytnúť naše priestory novej polikliniky na Bottovej ulici pre potreby testovania na COVID-19. MojaPoliklinika Bottova spĺňa tie najprísnejšie hygienické štandardy, čo vytvára jednak kvalitné zázemie pre prácu zdravotníckeho personálu, tak aj predpoklad na bezpečný priebeh testovania z pohľadu obyvateľov mesta Martin.“ doplnil Ing. Michal Hedera, partner spoločnosti TRIHLAV.

 

V Martine nebude testovanie prebiehať na základe abecedného zoznamu respektíve časového harmonogramu

 

Na základe našich výpočtov sa testovania v Martine sa môže zúčastniť až  30 000 ľudí, a preto by ich rozdelenie podľa abecedy mohlo spôsobiť zbytočné komplikácie. Nechceme oddeľovať rodiny, kde všetci nemajú rovnaké priezvisko a ani sa dostať do situácie, kedy príde na testovacie miesto priveľa alebo primálo iba kvôli množstvu ľudí s priezviskom začínajúcim na rovnaké písmeno,“ vysvetlil spôsob testovania martinský primátor. Martinčania by sa mali dať testovať čo najbližšie k svojmu trvalému pobytu, pričom by v prípade veľkých radov mali zvoliť iný najbližší variant. Pomáhať im pritom budú aj dobrovoľníci z mesta. Testovanie bude prebiehať v sobotu aj v nedeľu na stanovených miestach od 7:00 hod. do 22:00 hod.

 

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama