Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Hodžafest sa konal v Sučanoch už po deviatykrát

Autor: Hodžafest sa konal v Sučanoch už po deviatykrát
Foto: Hodžafest sa konal v Sučanoch už po deviatykrát
Uverejnené: 01. máj 2013

Multikultúrny festival Hodžafest, organizovaný študentmi gymnázia, je unikátny svojím širokým záberom aktivít, ktoré ponúka svojím účastníkom.

V té chvíli jsem ty lidi slyšel v těch velikánských sálech a na náměstích, tak jsem jsi říkal, že se přece jenom možná písničkou něco dá změnit...“ - Karel Kryl. S týmto mottom sa niesol vo štvrtok 25.apríla 2013 na pôde Bilingválneho gymnázia Milana Hodžu v Sučanoch už v poradí deviaty ročník festivalu s názvom HodžaFest. Festival neponúkol priestor len tým so šikovnými rukami, ale potešil aj tých, čo sa radi hýbu a umožnil im zúčastniť sa na brušných tancoch, joge či jazde na jednokolke.

Aj tento rok mohli žiaci prejaviť svojho kreatívneho ducha v rôznych tvorivých dielňach, ako napríklad maľovanie na hodváb a stencil art alebo si vlastnoručne vyrobiť krásne náušnice či dať svoje umelecké výtvory a fotografie do galérie a súťažiť o zaujímavé ceny.

 

Žiaci mohli taktiež ukázať svoj kulinársky talent v súťaži o najlepší guláš, zúčastniť sa mnohých zaujímavých besied s osobnosťami ako napríklad Jozef Banáš, Pavel „Hirax“ Baričák, Dávid Dereník či Miroslav Remo a navyše mali možnosť vidieť široké spektrum súčasnej, nielen slovenskej, umeleckej scény. Súčasťou programu bol aj Divadelný pretek, ktorý pozostával zo štyroch predstavení divadiel z Martina, Prievidze a skvelej one-man show Pavla Seriša.

Počas celého festivalu znela v škole hudba z koncertov inštrumentálnej kapely Fúzy Múzy či originálnej live show britského Woluuxa. Pozvanie tento rok prijali aj Marián a Martin Geišbergovci, ktorí si svojou očarujúcou hudbou podmanili každého v publiku. HodžaFest svojou neopakovateľnou atmosférou znova ukázal, že vďaka ústretovosti zo strany vedenia školy, pedagogického zboru, spoločnosti absolventov Sučany Alumni a sponzorov je toto podujatie neodnímateľnou súčasťou Sučianskeho gymnázia a určite ním po budúce roky aj zostane.

 

Autor: Nikola Košnárová © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama