Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Sviečkovú manifestáciu v Martine preveruje polícia

Autor: Sviečkovú manifestáciu v Martine preveruje polícia
Foto: Sviečkovú manifestáciu v Martine preveruje polícia
Uverejnené: 02. november 2020

V nedeľu 1. novembra 2020 sa v ranných hodinách na Námestí SNP v Martine konala sviečková manifestácia. Mesto Martin zhromaždenie odsúdilo, polícia účastníkov monitorovala.

Sviečková manifestácia, na ktorej sa stretli približne tri stovky ľudí, začala krátko po druhej hodine. Na Slovensku od utorka 13. októbra 2020 však platí zákaz zhromažďovania sa viac ako šesť ľudí, výnimkou sú len osoby žijúce v jednej domácnosti, zároveň platí aj povinné nosenie rúška v exteriéroch. Predmetné zhromaždenie tak vzbudilo podozrenie o jeho legitimite. Pozvánku na podujatie uverejnilo v sobotu Slovenské hnutie obrody.

 

"Sviečkovú manifestáciu odsudzujeme a sme názoru, že konanie jej účastníkov bolo nezodpovedné nielen voči sebe, ale aj voči ostatným Martinčanom. Čudujeme sa, ako v tejto situácii protestujúci riskujú zdravie svoje a svojho okolia a pevne veríme, že ich účasť na pochode nebude mať za následok zhoršenie ich zdravotného stavu, či hospitalizáciu v nemocnici," uviedla hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová.

 

Zhromaždenie zachytil a monitoroval kamerový systém mestskej polície

 

Zhromaždenie sa postupne presunulo na Národný cintorín, kde prebehlo kladenie sviečok, v rámci prevádzkovej doby cintorína (08.00 - 21.00) však mal byť areál uzatvorený. "Po predchádzajúcej dohode s Policajným zborom bolo predmetné zhromaždenie zo strany Mestskej polície mesta Martin monitorované operátormi mestského kamerového monitorovacieho systému. Počas sviečkového sprievodu nedošlo k žiadnemu poškodzovaniu majetku a ani k výtržnostiam zo strany jeho účastníkov. Počas konania predmetného zhromaždenia nezaznamenalo operačné stredisko Mestskej polície mesta Martin žiadny podnet zo strany občianskej verejnosti," informoval náčelník mestskej polície Milan Bartoš. "Polícia aktuálne predmetné konanie preveruje," doplnila Jana Balogová hovorkyňa KR PZ V Žiline.


Reklama

príbuzné témy

Reklama