Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Na skríningové testovanie mesto Martin zriadi 44 odberných miest

Autor: Na skríningové testovanie mesto Martin zriadi 44 odberných miest
Foto: Na skríningové testovanie mesto Martin zriadi 44 odberných miest
Uverejnené: 25. august 2020

Martin (19.1.2021) – Mesto Martin počas víkendu od 23. do 24. januára vytvorí 44 nových odberných testovacích miest. Na prihlásenie na testovanie budú môcť Martinčania využívať mobilnú aplikáciu.

Od pondelka 18. januára na území Slovenskej republiky prebieha celoplošné skríningové testovanie na prítomnosť ochorenia COVID-19  v populácii. Obyvatelia a návštevníci mesta Martin môžu do víkendu využiť testovanie v ôsmych stálych mobilných odberových miestach na území mesta. Počas víkendu mesto Martin zriadi 44 nových dočasných odberových miest, aby zabezpečilo pretestovanie všetkých, ktorí o to prejavia záujem.

 

„Naším cieľom je vytvoriť čo najlepšie podmienky pre obyvateľov a návštevníkov mesta s ohľadom na ročné obdobie a požiadavky testovania. Vytvorili sme nové odberové miesta v interiéri a už čoskoro spustíme mobilnú aplikáciu, vďaka ktorej sa budú môcť obyvatelia registrovať na konkrétne odberové miesto a čas,“ priblížil primátor mesta Martin Ján Danko. Odkaz na mobilnú aplikáciu spolu s postupom ako sa prihlásiť na testovanie nájdete na webovej stránke mesta v nasledujúcich dňoch.

 

V Martine sa budú môcť otestovať aj obyvatelia okolitých obcí a širšieho regiónu. „Absolútne rozumiem výhradám voči celoplošnému testovaniu, ale napriek tomu vyzývam všetkých, aby sa ho zúčastnili. Verím, že jeho výsledky dokážu, že situácia v Martine sa postupne upokojuje a my sa zaradíme medzi okresy, kde sa začne s uvoľňovaním opatrení. Len týmto spôsobom sa dokážeme priblížiť k otváraniu škôl, prevádzok, obchodov, či reštaurácií. Spolu sa nám to určite podarí,“ uzavrel Ján Danko.

 

Zoznam odberných miest v Martine, ktoré budú prístupné cez víkend

 


Reklama

príbuzné témy

Reklama