Seniori nad 85 rokov sa môžu na očkovanie prihlásiť aj telefonicky

Autor: Seniori nad 85 rokov sa môžu na očkovanie prihlásiť aj telefonicky
Foto: Seniori nad 85 rokov sa môžu na očkovanie prihlásiť aj telefonicky
Uverejnené: 25. august 2020

Zaregistrovať seba alebo blízkych na očkovanie proti COVID-19 je už možné aj telefonicky. Túto možnosť ponúka call centrum rezortu zdravotníctva. Po zavolaní si môže volajúci vybrať zo štyroch možností. Okrem registrácie na očkovanie môžu ľudia získať informácie k aktuálnym opatreniam, ale aj  zmeniť termín testovania a očkovania.
 
Najmä starší ľudia často nemajú prístup na internet či dostatočné zručnosti. Ministerstvo zdravotníctva preto rozšírilo možnosti COVID-19 infolinky. Na očkovanie môžete registrovať seba alebo vašich príbuzných aj na čísle 0800 174 174 (zo zahraničia +421 270 074 174). Zavolať na tieto čísla môžete aj pri zmene termínu očkovania, ale aj testovania, v rámci odberných miest v pôsobnosti rezortu.
 
Odporúčame však na registráciu na očkovanie využívať prioritne registračný formulár https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php.
 
Ten môžu vyplniť aj príbuzní. Pri registrácii môžu zadať svoj e-mailový a telefonický kontakt (mobilné číslo). Kapacity infolinky tak zostanú voľné pre ľudí, ktorí nemajú inú možnosť prihlásenia sa.

Menu infolinky ministerstva zdravotníctva
 
(možnosti zaznejú po vašom zavolaní)
1 – informácie k aktuálnym opatreniam
2 – zmena v požiadavke na testovanie
3 – zmena v požiadavke na očkovanie
4 – registrácia na očkovanie (prioritne pre osoby 85+)

Reklama

príbuzné témy

Reklama