Rúško MEDIMAN z Martina verzus respirátor FFP2 a FFP3

Autor: Rúško MEDIMAN z Martina verzus respirátor FFP2 a FFP3
Foto: Rúško MEDIMAN z Martina verzus respirátor FFP2 a FFP3
Uverejnené: 01. marec 2021

Začiatkom marca prichádzajú ďalšie zmeny v opatreniach proti šíreniu COVID-19 a jeho nebezpečnejším mutáciám. Medzi sprísnené pravidlá patrí povinnosť nosiť respirátory ochrannej triedy FFP2. Zmena nastáva aj pri pravidlách vstupu do predajní.

Povinnosť nahradiť bežné rúško respirátorom FFP2 bez výdychového ventilu bude platiť od 8. marca v obchodných prevádzkach a MHD, od 15. marca 2021 vo všetkých interiéroch s výnimkou domácností. Ide o vnútorné priestory budov ako napríklad predajne, prevádzky služieb, zdravotnícke zariadenia či zariadenia sociálnych služieb. Výnimky, na ktoré sa povinné nosenie respirátora nebude vzťahovať, sú deti do ukončenia 1. stupňa ZŠ, ktoré používajú rúško. 

 

Znovu sme sa vrátili k téme, či sú medzi nami stále tie kvalitné rúška, na ktoré sme boli v Martine zvyknutí od spoločnosti DANELLS, s.r.o. Martin u pani Štefánie Fekečovej. Obrátili sme sa preto na vedenie spoločnosti LPMAN z Bánoviec nad Bebravou, aby nám vysvetlili porovnanie rúška MEDIMAN verzus respirátor.

 

Konatelia Martina a Peter Lukáčovi nám opäť jednoznačne potvrdili, že výroba rúšok a overalov stále prebieha v Martine aj Bánovciach. „Práve teraz sme zaznamenali zvýšený dopyt po rúškach MEDIMAN. Je to tým, že sama kvalita prevedenia ručného šitia a spracovania je na vysokej úrovni. Naše parametre preukazujú vysokú bakteriálnu filtračnú účinnosť a to až 99,8%. Taktiež sú účinné voči vírusom (potvrdené Slovenskou Zdravotníckou Univerzitou v Bratislave, oddelením virológie), plne nahrádzajú úrovňou filtrácie bežných respirátorov FFP2 a FFP3, ale s neporovnateľne iným komfortným dýchaním, opakovaným nosením aj po dlhšiu dobu ako je zvykom u bežných respirátorov,“ podotkli majitelia spoločnosti Martina a Peter Lukáčovi. Tieto a iné vlastnosti v neposlednej rade presvedčili stálych ale aj nových zákazníkov spoločnosti LPMAN pre kúpu produktu.

 

 

Na tému, akú vhodnú ochranu tváre zvoliť pred nebezpečným vírusom COVID-19 sme sa pýtali Petra Lukáča. „Viete, pokiaľ si zákazník nevyskúša oba produkty či už ide o naše rúško MEDIMAN alebo akýkoľvek respirátor kategórie FFP2, FFP3, tak sa nebude vedieť správne a reálne rozhodnúť iba na základe reklamy. Predajcovia sa snažia v dnešnej dobe predať akýkoľvek výrobok zákazníkovi. Je to fakt, no veľa krát o tom výrobku nevedia povedať viac, ako si prečítajú na obale. Napríklad kde bol vyprodukovaný, v akých podmienkach a či spĺňa náležité technické normy pre ochranné pomôcky, a podobne. Akreditované certifikačné subjekty, ktoré vydávajú patričné papiere sú v EÚ dohľadateľné, na rozdiel od Ázijských výrobcov.

 

Ďalej by si mal zákazník uvedomiť, koľko je ochotný zaplatiť za svoje zdravie, či stojí za to, čo je lacné je dobré. Netvrdím, že sa musí zbytočne preplácať, ale s rozumom platiť za to, čo skutočne prinesie želaný efekt. V tomto prípade je prioritou zdravie,“ dodáva Peter Lukáč.

 

Rúško MEDIMAN® 2020 spĺňa triedu ochrany FFP2

 

Čo by ste odkázali čitateľom, ak zvažujú výber vhodných rúšok alebo respirátorov? „Len toľko, že si vážime a ctíme každého zákazníka, ktorý prejavil v nás dôveru a kúpou produktu podporil pravý výrobok zo Slovenska. Pevne veríme, že nie len my, ako konatelia spoločností LPMAN a DANELLS, ale aj naši zamestnanci sú radi za vynaložené úsilie, ktoré k nám zákazníci preukazujú. Ďakujeme v mene nás všetkých a aj celého tímu spolupracovníkov a zamestnancov spoločností LPMAN a DANELLS,“ podotkli Martina a Peter Lukáčovi a Štefánia Fekečová.

 

Kontakt na výrobcu: https://mediman.sk/


Reklama

príbuzné témy

Reklama