Múzeum slovenskej dediny otvorilo letnú sezónu stavaním májov

Autor: Múzeum slovenskej dediny otvorilo letnú sezónu stavaním májov
Foto: Múzeum slovenskej dediny otvorilo letnú sezónu stavaním májov
Uverejnené: 02. máj 2013

V nedeľu 28. apríla 2013 sa v Múzeu slovenskej dediny otvorila letná návštevnícka sezóna. Počas dňa prebiehal bohatý program v podaní členov FS Drevár z Krásna nad Kysucou. Pri krčme z Oravskej polhory si malí aj veľkí našli rôzne dobroty a remeselné výrobky. Tí odvážnejší sa mohli zasvätiť do magických tajov lásky v ľúbostnej poradni.

Návštevníkov skanzenu hladili na tvári príjemné slnečné lúče a vo vzduchu bolo cítiť voňavý jarný deň. Za sprievodu hudby a tanca postavili členovia FS Drevár máje pred krčmou z Oravskej Polhory a pri domoch z Nolčova a Novote. Počas celého dňa sa SKUPINKA pri DFS Kalužiar z Martina starala o zábavu rezkou ľudovou muzikou.

 

V usadlosti z Hruštína bola pripravená ľubostná poradňa, kde sa pomocou tajomných rituálov a riekaniek predpovedala i zaklínala láska. Budúce nevesty si dokonca mohli zabezpečiť termín svadby pomocou hádzania venčeka na strechu humna. Deti zas zaujala výroba píšťaliek či jazda na koňoch z Jazdeckého klubu Citadela v Turčianskych Kľačanoch. V jednotlivých dvoroch sa dali nájsť aj rôzne hospodárske zvieratá.

Kto sa v nedeľu v skanzene zastavil nemoho ľutovať, program aj počasie bolo perfektné


Autor: Matej Bórik © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama