Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Zábery z kokpitu lietadla predstavia nielen mesto Ružomberok

Autor: Zábery z kokpitu lietadla predstavia nielen mesto Ružomberok
Foto: Zábery z kokpitu lietadla predstavia nielen mesto Ružomberok
Uverejnené: 25. marec 2021

Ružomberok a jeho okolie budeme mať možnosť uvidieť z neba už čoskoro. Letecké pohľady pomôžu rozvoju domáceho cestovného ruchu.

Podporiť rozvoj domáceho cestovného ruchu je možné viacerými spôsobmi. Letecká skupina Slovensko z neba pripravuje foto-publikáciu plnú leteckých záberov, ktorá napomôže k rozvoju turizmu v ružomberskom regióne.


Zábery z netradičného pohľadu

 

Realizačný tím leteckého fotografovania pracuje na zostavení najzaujímavejších záberov na mesto Ružomberok a jeho nezameniteľnú prírodnú scenériu. "Kniha Ružomberok a okolie z neba bude ďalším čriepkom do mozaiky, ktorou je najväčšia edícia leteckých kníh na svete – Slovensko z neba. Hlavnou myšlienkou týchto kníh je, aby každá slovenská obec mala knižne vydaný aspoň jeden letecký záber zo svojho katastra. Platí to aj o ružomberskom okrese. Nebude to kniha len o Veľkej Fatre, hrade Likava a termálnom prameni Kalameny. Bude aj o tej najmenšej dedinke tohoto krásneho regiónu. Každá obec vie byť z neba krásna a my to v tejto leteckej knihe „pozemšťanom“ ukážeme," hovorí autor myšlienky, letecký fotograf a pilot Milan Paprčka.

 

Vzhľadom na obdobie, ktoré prežívame sú možnosti na výlety a spoznávanie kultúry značne obmedzené. Podporiť by sa mal najmä domáci cestovných ruch. Napomôcť tomu má aj táto nová foto-publikácia, kde po jej prelistovaní nájde určite každý inšpiráciu pre nejeden výlet.

 

Skutočné bohatstvo

 

Malý kúsok raja skrýva veľké bohatstvo. Ružomberok bol dôležitým bodom historickej obchodnej trasy vedúcej od Zvolena do jantárovej krajiny severu. Podhorská osada Vlkolínec s pôvodnou architektúrou patrí do svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Kráľovská rieka Váh je pomyslenou tepnou, ktorej ružomberský kraj vďačí za neodmysliteľnú časť svojej neutíchajúcej živosti a prosperity. Horské celky Veľká Fatra, Nízke Tatry, malebný Choč, obklopujúce okolie Ružomberka, patria medzi perly Slovenska. Ružomberský región sa naozaj môže nazvať zemou tisícich výhľadov. No tie, ktoré vidieť len z dolnoliptovského neba, bude možné už čoskoro.

 

Aj v anglickom jazyku

 

"Fotografie Dolného Liptova budú doplnené v textovej časti knihy informáciami nielen o mestách a obciach, ale aj o rôznych inštitúciách či spoločnostiach pôsobiacich v regióne. Všetky články v knihe, ako aj popisy k fotografiám, budú v slovenskom, aj v anglickom jazyku" spresňuje regionálny projektový manažér Vladimír Híreš. 

 

Podľa slov Vladimíra Híreša, ktorý je súčasťou tvorivého tímu a pohybuje sa priamo v regióne, tvrdí, žeby bolo dobré, aby sa podieľali na vytvorení ojedinelej publikácie aj samosprávy, kultúrne inštitúcie či regionálne podniky. Pokiaľ by mal niekto tip na subjekt, ktorý by v tejto publikácii nemal chýbať, kontaktovať môže Vladimíra Híreša na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

[widgetkit id="307" name="4522"]


Reklama

príbuzné témy

Reklama