Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Slovensko čaká bicyklový jún!

Autor: Slovensko čaká bicyklový jún!
Foto: Slovensko čaká bicyklový jún!
Uverejnené: 23. marec 2021

Martin (27.04.2021) – Všetci amatérski aj profesionálni cyklisti si prídu už onedlho na svoje. Národný cyklokoordinátor a Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky vyhlasujú už po ôsmykrát súťaž Do práce na bicykli, v ktorej si opäť zmerajú svoje sily samosprávy.

Firmy, organizácie, občianske združenia a inštitúcie pôsobiace na území mesta Martin sa už od dnes môžu registrovať do súťaže, v ktorej si nielen otestujú svoje sily pri príchode do práce a z práce na svojom obľúbenom dvojkolesovom dopravnom prostriedku, ale taktiež pomôžu životnému prostrediu. Stačí vytvoriť dvoj až štvorčlenný tím a od 1. júna využívať na príchod na svoje pracovisko práve bicykel.

 

Samozrejme, tímy je nevyhnutné zaregistrovať na https://www.dopracenabicykli.eu/registracia-timu a najazdené kilometre poctivo zapisovať na www.dopracenabicykli.eu. Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorý v deň začatia kampane dosiahli vek minimálne 15 rokov. V prípade, že je vek súťažiaceho nižší ako 15 rokov, musí jazdiť do školy alebo materskej školy v sprievode osoby staršej ako 18 rokov.

 

 

„Martinčania už od absolútneho začiatku celej kampane dokazujú, že bicyklujú radi a s chuťou. Veď ich výsledky hovoria sami za seba – Martin pravidelne v súťaži Do práce na bicykli ako samospráva víťazí. Verím, že sa nám to podarí aj v roku 2021, keďže latka je nastavená naozaj vysoko. Za mesto môžem len potvrdiť, že budeme aj naďalej pracovať na rozvoji cyklistickej infraštruktúry a zapájať sa do všetkých projektov a výziev,“ zhodnotil primátor mesta Martin Ján Danko.

 

V roku 2021 pripravili organizátori aj viacero noviniek. Do súťaže sa môžu zapojiť aj súťažiaci pracujúci z domu, na tzv. home office, ktorí si budú zapisovať ich „obvyklé“ cesty do práce, ktoré by absolvovali v prípade, že by pracovali na svojom bežnom pracovisku. Okrem toho sa do súťaže môžu zapojiť aj účastníci dochádzajúci do práce verejnou dopravou alebo pešo.

 

Pri použití uvedených foriem dopravy sa súťažiacemu, tímu aj mestu pripočítava ušetrené CO2, čím účastníci zlepšujú uhlíkovú stopu seba a svojho tímu, a zvyšujú aj šance na celkové víťazstvo ich samosprávy. Cyklisti budú aj tento rok súťažiť vo viacerých kategóriách: víťazná spoločnosť, víťazná samospráva a bonusová kategória. Viac informácií o súťaži nájdete na www.dopracenabicykli.eu.


Reklama

príbuzné témy

Reklama