Meniscus Cup 2013

Autor: Meniscus Cup 2013
Foto: Meniscus Cup 2013
Uverejnené: 06. máj 2013

V rozmedzí dní 26. až 30. apríla 2013 sa v priestoroch areálu Vysokoškolského internátu na ulici Novomeského 7 uskutočnil v poradí už šiesty ročník medického futbalového turnaja Meniscus Cup 2013. Na ihrisku za “horným intrákom” si počas piatka a soboty 26. a 27. apríla zmeralo svoje futbalové schopnosti dovedna 15 mužstiev zložených prevažne zo slovenských i zahraničných študentov, absolventov a pedagógov Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine.

Atraktivitu turnaja nepochybne zvýšila aj účasť družstva tvoreného študentmi anglickej University of Sheffield. O pôvab na ihriskách sa na druhej strane starali zahraničné študentky, ktoré vytvorili jediný výlučne dámsky futbalový tím na turnaji. Piatok a sobotňajšie doobedie sa niesli v znamení pekného slnečného počasia a skupinových zápasov turnaja. Hral sa kvalitný futbal s množstvom šancí a veľkou vyrovnanosťou vo väčšine stretnutí. Sympatickými výkonmi sa prezentovali najmä hráči minuloročného fackovacieho panáka družstva TJ Mordor, ktorí síce zo skupiny nepostúpili, no odohrali kvalitné a vyrovnané zápasy, v jednom z nich dokonca dokázali zvíťaziť. Hostia z Sheffieldu taktiež nedokázali postúpiť zo skupiny, no pochvaľovali si vynikajúcu atmosféru a náladu na turnaji a odchádzali síce porazení, no s úsmevmi na tvárach a túžbou vrátiť sa na tento futbalový turnaj do malebného Martina opäť o rok.

Mnohí nestranní diváci sa zhodli na tom, že jedným z najkrajších herných prejavov sa prezentoval tím zahraničných študentov All Stars, doplatil však na mizériu v koncovke, keď aj vo štvrťfinálovom zápase bol po kvalitnom výkone, no bezgólovom výsledku vyradený v penaltovom rozstrele. Miestenky do záverečných súbojov play-off si napokon vybojovali štyri mužstvá zložené zo zahraničných študentov našej fakulty rovnako štyri slovenské mužstvá, ktoré sa stretli vo štvrťfinálových a semifinálových zápasoch v sobotu poobede. Zápasy play-off boli znova neuveriteľne vyrovnané, o čom svedčí aj fakt, že tri zo štyroch štvrťfinále a obe semifinále rozhodli až strely zo značky pokutového kopu.

V prvom semifinálovom súboji sa stretli slovenskí študenti druhého ročníka, obhajcovia minuloročného prvenstva Hltači Ohňa a zahraniční štvrtáci Scousers. Šťastnejší v penaltovom rozstrele bol nakoniec tím Scousers. Druhým finalistom sa v zápase, ktorý znova rozhodli až pokutové kopy stalo mužstvo zMessikvit tvorené prevažne študentmi piateho ročníka, ktoré porazilo tím YMCA. Zápas o 3. miesto a absolútne finále sa uskutočnili v utorok 30. apríla ako súčasť podujatia Letný strom 2013. Posledné dva zápasy turnaja si prišlo vychutnať aj množstvo divákov. Bronzové medaily napokon získali minuloroční víťazi Hltači Ohňa po vysokom víťazstve nad YMCA v pomere 5:1.

Oveľa vyrovnanejší bol už však zápas finálový. Po urputnom boji a výsledku 2:1 si celkové víťazstvo vybojovali hráči zMessikvit. Smutným porazeným finalistom sa teda napokon stali zahraniční štvrtáci Scousers. Najlepším strelcom turnaja sa stal „Hltač Ohňa“ Karol Graňák, najlepším brankárom Sverre Lamens z víťazného mužstva zMessikvit.

6. ročník medického futbalového turnaja Meniscus Cup ponúkol okrem množstva kvalitných zápasov aj vynikajúcu a priateľskú atmosféru ako na ihrisku, tak aj mimo neho. Veľká vďaka patrí moderátorkám turnaja, ktoré sa starali o zábavu počas zápasov, ako aj ľuďom, ktorí sa starali o občerstvenie a plynulý chod celého turnaja. Veríme, že celé toto podujatie vyvolalo hlavne pozitívny ohlas a tešíme sa minimálne na rovnakú účasť aj na budúci rok!

Autor: Spoluorganizátor turnaja Jakub Jurč, foto Igor Pĺž © Autorské práva sú vyhradené


Reklama

príbuzné témy

Reklama