Združenie miest a obcí Turca vyzýva na podporu očkovania

Autor: Združenie miest a obcí Turca vyzýva na podporu očkovania
Foto: Združenie miest a obcí Turca vyzýva na podporu očkovania
Uverejnené: 14. november 2021

Vážení spoluobčania, v súvislosti s neudržateľnou pandemickou situáciou takmer na celom Slovensku, nevynímajúc náš región Turiec, obraciame sa na všetkých nezaočkovaných občanov, aby sa čo najskôr dali zaočkovať proti koronavírusu! Je to jediná cesta, ako túto hrozbu zvládnuť, čo možno s najmenšími následkami, prípadne jej ľahším priebehom. Treba rešpektovať, počúvať a dať na vyjadrenia odborníkov - lekárov, epidemiológov, lebo to nie je politická téma, ale predovšetkým odborná, zdravotnícka.

Ide skutočne o život a zdravie nás všetkých. Každá jedna vakcína alebo akýkoľvek liek má aj nežiadúce účinky, ale v tomto prípade zaočkovanie ďaleko pozitívne prevyšuje nežiadúce účinky v prospech ochrany života a zdravia každého z nás. Vážení nezaočkovaní občania, uvedomte si, v akých podmienkach pracujú zdravotníci, ktorí sa musia starať o ležiacich pacientov s covidom.

 

Neúmerne zaťažujú a vyčerpávajú zdravotnícky personál, zaberajú miesto v nemocniciach na úkor vážne chorých pacientov, ktorí akútne potrebujú zdravotnú starostlivosť, alebo nevyhnutné operačné zákroky. Obraciame sa na vládu, aby prijala rázne opatrenia v tomto ohľade a podmienila zaočkovaním vstup na každé pracovisko, do každej firmy, obchodu... Možno je to nedemokratické, ale prosím, život a zdravie občanov je v rebríčku hodnôt ďaleko nad demokraciou a slobodnou voľbou.

 

Primátori a starostovia regiónu Turiec


Reklama

príbuzné témy

Reklama