Ochranné pomôcky MEDIMAN dokážu výrazne usporiť náklady medicínskeho zariadenia

Autor: Ochranné pomôcky MEDIMAN dokážu výrazne usporiť náklady medicínskeho zariadenia
Foto: Ochranné pomôcky MEDIMAN dokážu výrazne usporiť náklady medicínskeho zariadenia
Uverejnené: 01. marec 2021

Spoločnosť LP MAN má v oblasti antibakteriálnej úpravy povrchov bohaté dlhoročné skúsenosti. V ich ponuke nájdete medicínske ochranné pomôcky MEDIMAN (rúška a overaly), ktoré obsahujú aktívne striebro, vďaka čomu majú samočistiacu schopnosť a zabraňujú rozmnožovaniu a aktivite zachytených baktérií a vírusov.

Po prepuknutí pandémie koronavírusu začala spoločnosť dodávať rúška pre medicínske zariadenia, stovky kusov venovali bezplatne aj nemocnici a lekárskej fakulte v Martine. "Po veľkom chaose z marca 2020, kedy nastal boom predaja rúšok a vidiny rýchleho zbohatnutia za nekresťanské ceny sa niektorí priekupníci úplne stiahli z predaja a zavreli obchody s lacným tovarom z Číny. My sme tento prístup odsudzovali od začiatku, nezneužívali sme naše možnosti. Práve naopak, plánovali sme, ako vydržať a prežiť, aby sme mohli našu ponuku rozšíriť o ďalšie produkty ako sú blúzy, overaly, čiapky alebo plášte. Zaoberali sme sa najmä pomôckami pre každodennú potrebu medicínskeho personálu, firiem aj jednotlivcov. V ponuke máme čisto slovenské výrobky, na ktorých pracujú naši zamestnanci," uvádza Peter Lukáč, obchodný riaditeľ spoločnosti LP MAN.

 

Rúška a overaly MEDIMAN odporúča aj portál Slovenskej Agentúry Životného Prostredia ako top slovenské zelené riešenia. Ide o materiál vyvinutý na Slovensku, produkty sú ručne šité v slovenských dielňach, vďaka čomu majú minimálnu uhlíkovú stopu z transportu. Výhodou týchto pomôcok je ich opakované použitie - je možné ich prať, zásluhou čoho sú viacnásobne použiteľné, čím chránia aj životné prostredie pred zbytočným odpadom. Spoločnosť má v ponuke rúško s aktívnym striebrom, ktoré má filtračnú účinnosť vyššiu ako 99% a spĺňa minimálne triedu FFP2. Overaly je možné používať po vydezinfikovaní až pätnásťkrát.

 

 

Vďaka zvyšovaniu efektivity výroby dokázala spoločnosť udržať zamestnanosť v Bánovciach nad Bebravou a aj dodávateľskú prevádzku v meste Martin. "Práve v Martine nájdete kamennú prevádzku, kde môžete prísť priamo do výroby kúpiť pravý slovenský výrobok, bez navýšenia obchodnej marže maloobchodného predajcu a dopravných nákladov, ale čo je aj podstatné, poznáte pôvod výrobku. Radi by sme vyslovili vďaku našim stálym zákazníkov v Martine a okolí. Podporili a zachovali sme zamestnanosť, znížili sme ekologickú stopu prepravy a tým že výrobok je viacnásobne použiteľný, znižujeme aj ekologickú záťaž na odpadové hospodárstvo," dopĺňa Peter Lukáč.

 

 

"Kvalita nášho produktu sa ukázala práve teraz v plnej sile - máme jeden z mála produktov, ktorým dokážeme presvedčiť ľudí o pravom Slovenskom pôvode. Pre spravodajstvo TA3 som bol hrdý povedať redaktorke, že som si vytipoval tri miesta výroby našich produktov na Slovensku, kam patrí aj mesto Martin. O umiestnení výroby v Martine rozhodla zásadná vec - naša dôvera v spoločnosť Danells, ktorá je pod vedením Štefánie Fekečovej zárukou profesionálnej kvality," vyjadrili sa konatelia spoločnosti LPMAN.

 

Kvalitné výrobky spoločnosti LP MAN sú okrem domáceho pôvodu aj výhodným ekonomickým riešením, predovšetkým pre medicínske zariadenia. Vďaka ich viacnásobnej použiteľnosti dochádza k výrazným úsporám v porovnaní s jednorazovými pomôckami napriek vyššej vstupnej investícii.

 

 

"Napríklad pre personál 60 osôb sú za 30 dní náklady na jednorazové overaly 29,7 tisíc eur a za viacnásobne použiteľné overaly MEDIMAN iba 7,8 tisíc eur. Viete si predstaviť tie úspory v našich nemocniciach? Tieto produkty majú zároveň výrazný prínos pre ekológiu, sú ručne šité v slovenských dielňach, vďaka majú minimálnu uhlíkovú stopu z transportu. Veríme, že ekológiu a prínos domácej výroby dokážu zhodnotiť aj nákupcovia zdravotníckeho materiálu v Martinských medicínskych zariadeniach," zhodnotil Peter Lukáč.


Reklama

príbuzné témy

Reklama