Skip to main content
© , METRO
Tvoríme úspešné príbehy
a komunikačné stratégie
www.projektmetro.sk

Gesto primátora mesta Martin pre odídencov z Ukrajiny

Autor: Gesto primátora mesta Martin pre odídencov z Ukrajiny
Foto: Gesto primátora mesta Martin pre odídencov z Ukrajiny
Uverejnené: 05. apríl 2022

Martin (26.04.2022) –  Napadnutie Ukrajiny Ruskou federáciou medzi Slovákmi zdvihlo obrovskú vlnu solidarity. Primátor mesta Martin Ján Danko sa rozhodol na situáciu zareagovať a pomohol odídencom z Ukrajiny. Pre prvých sto, ktorí požiadali o vydanie dopravnej karty Dopravného podniku mesta Martin (DPMM), z vlastných finančných zdrojov uhradil náklady spojené s dopravnou kartou a nabitím počiatočného kreditu.

Aktuálne prebiehajúci vojnový konflikt na Ukrajine sa odzrkadlil v príleve ukrajinských obyvateľov, ktorých cieľovou krajinou bola, okrem iných štátov Európskej únie, aj Slovenská republika. Mnoho z nich sa aktuálne nachádza aj v meste Martin. Primátor mesta Martin Ján Danko sa rozhodol zareagovať na túto situáciu jednoduchším sprístupnením cestovania odídencom z Ukrajiny. Pre prvých sto, ktorí požiadali o dopravnú kartu DPMM, z vlastných zdrojov uhradil všetky poplatky vo výške 1 000 EUR súvisiace s vyhotovením dopravnej karty a následným nabitím počiatočného kreditu.

 

Vojna v našom bezprostrednom okolí je to najhoršie, čo sa mohlo stať. Konflikt už priniesol množstvo obetí a mnoho ľudí bolo nútených hľadať bezpečie niekde inde. Preto som sa rozhodol takouto formou nezištne pomôcť tým, ktorí sa rozhodli, že zostanú v meste Martin. Verím, že odídenci z Ukrajiny budú využívať verejnú dopravu v meste Martin a aj takýmto spôsobom spoznajú život v našom meste“, povedal primátor Ján Danko. Dopravné karty boli vyhotovené v pobočkách klientskych centier DPMM, na základe preukázania sa udeleným statusom dočasného útočiska, ktoré vydáva oddelenie cudzineckej polície.


Reklama

príbuzné témy

Reklama